Psychoterror alustab uue albumi «Parmakarma» tutvustamist laupäeval

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psychoterror
Psychoterror Foto: Psychoterror

Legendaarse punkansambli Psychoterror vabariigi aastapäeval ilmuv kaheksas stuudioplaat «Parmakarma» esindab bändi tema tuntud headuses, kuid pakkudes ka ootamatuid üllatusi.

«Mulle pole tähtis üldtuntud punkrocki stampides kinni olla ega ka neist, maksku mis maksab, lahti lasta. Tujuküsimus!» iseloomustab ansambli solist Freddy uut plaati.

Kaheksateistkümne uue looga album sisaldab mõtteliselt nelja eripalgelist, kuid kaardipakina segatud EP-d, pakkudes nii klassikalist sirgjoonelist punkrokki, kuid katsetab new wave’i, post-pungi, ska ja raskerokiga, lastes bändi muusikalisel mitmekülgsusel senisest enam välja paista.

«Osades lugudes mängis klahvpille Ultramelanhoolist tuntud Tõnis Veelmaa, plaanisin juba ammu teda Psychoterroriga koostööle meelitada. Oleme nüüd vist pungi reetnud, eks ole?» muheleb bändi bassist Uims.

Uimsi sõnul lähtus bänd laule kirjutades solist Freddy tekstidest, kes on ka «Parmakarma» esikaane joonistuse autoriks.

«Psychoterrori laulutekstidest mäletatakse enamasti loosungeid, aga kui keegi vaevuks neid tekste lähemalt uurima, võiks ta sealt avastada poeetilisi keelemänge,» iseloomustab ta albumi lüürikat. Ning solist Freddy soovib tervitada näitleja Paul Poomi.

Albumi üheks pärliks peab bänd J.M.K.E. pala «Kuniks elul on antud veel olla» töötlust.

«See mõte oli Freddyl mõttes juba 90. keskpaigas ja ehk teeme veel sellest ka tangoversiooni, nagu kunagi kavatsus oli,» selgitab bänd.

Psychoterror tutvustab albumimaterjali põgusalt laupäeval 20. veebruaril ürituse «Punkinvasion» raames klubis Rock Cafe, kus astuvad lavale ka Purgen Venemaalt, Endrive Soomest ning J.M.K.E. ja NMR Eestist.

Värskelt ilmunud albumi ametlik esitlusturnee stardib aga 26. veebruaril Tartus klubis Rock’n’Roll Heaven ning jätkub 27. veebruaril Viljandis klubis Puhas Kuld, 5. märtsil Tallinnas Telliskivi loomelinnakus ja 13. märtsil Pärnus klubis Dekadendz.

Kontsertidel teevad sõltuvalt linnast kaasa Chungin & The Strap-On Faggots, Nyrok City, Fucking Elephants, Allan Vainola Kelder, Lahingvombat, One Dollar Project, Faasinihe ja Totally Obnoxious.

Psychoterror tuli kokku 1991. aastal. Ansambel on aastate jooksul välja andnud kaheksa stuudioplaati, kontsert- ja unplugged albumid, kogumikplaadid Saksamaal, Venemaal ja Jaapanis ning esindatud lugematutel rahvusvahelistel kogumikel. Bänd on tuuritanud pea terves Euroopas ja Venemaal.

Kuula singlilugu «Ma lähen mööda» Psychoterrori MySpacest

Psychoterror 2010:

Freddy Grenzmann – vokaal

Sven «Mozg» Kimmel – kitarr

Lauri «Uims» Leis – bass

Sven Liba – trummid

http://psychoterror.org.ee

www.youtube.com/psychoterrorpunk


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles