Viis suurepärast ilutoodet sinu näole

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljades leiduv vitamiin C mõjub nahale värskendavalt.
Puuviljades leiduv vitamiin C mõjub nahale värskendavalt. Foto: PantherMedia / Scanpix

Ilusa naha säilitamiseks tuleb sellega tegelda nii sees- kui välispidiselt. Heaks abimeheks kauni naha hoidmisel on ka erinevad värviküllased puuviljad.


Veebilehe Wday.ru abil toome ära viis eesmärki, mille saavutamiseks tasub abi otsida köögist ja vitamiinirikkast puuviljakorvist.

Eesmärk: muudame naha pringiks

Naha elastsuse eest vastutab selline aine nagu kollageen. Kollageeni moodustumiseks on aga tarvis C-vitamiini.

C-vitamiini leidub rohkelt apelsinis, sidrunis, maasikates, vaarikates, kiivis ja eriti kibuvitsas.

Iluretsept: valmista kibuvitsast mikstuur. Võta peotäis kibuvitsamarju ning vala peale kuuma vett. Võid kasutada seda lihtsalt joogina või kasta selle sisse õhukese riidetüki ning teha näole sooja maski. Kibuvitsaleotis niisutab nahka ja lisab nahale kasulikke aineid.

Eesmärk: paneme naha särama

Selleks, et nahk näeks välja värske ja särav, on tarvis antioksüdante ning eriti E-vitamiini. E-vitamiin taastab naha kaitsekihi, soodustab rakkude uuenemist ning parandab nahavärvust. Seetõttu leidub seda vitamiini ka paljudes kreemides ja multivitamiinide koostises.

E-vitamiini leidub taimeõlis, loomamaksas, munades, Brüsseli kapsas, spargelkapsas, kibuvitsas, astelpajus, lehtköögiviljades, õunaseemnetes ja pihlakamarjades, samuti päevalilleseemnetes ja mandlites.

Iluretsept: valmista astelpajumarjadest mask. Purusta blenderis väike tassitäis marju, lisa teelusikatäis rasvast maitsestamata jogurtit ja mett ning paar tilka sidrunimahla. Jäta valmis segu pooleks tunniks külmkappi, siis see taheneb ning seda on parem nahale kanda.

Mask on hea nii näole kui kaelale, see värskendab ja ergutab vereringet. Nahk muutub siledaks ja omandab tervisliku jume.

Eesmärk: saame lahti pragunenud huultest

Vitamiin B2 (riboflaviin) on vajalik naha, küünte ja juuste heaoluks ning laiemalt kogu organismile. Selle puudusest võivadki esimesena märku anda pragunevad ja katkised huuled.

Seda vitamiini leidub maksas, pärmis, munades, mandlites, seentes, kohupiimas, tatras, piimas, lihas ning enamikes puu- ja köögiviljades.

Iluretsept: valmista kohupiimast toitev mask. Sega kaks supilusikatäit värsket kohupiima lusikatäie meega, kuni segu muutub kreemitaoliseks. Kanna kreem näole, ära unusta silmade ja suu ümbrust. Loputa maha jaheda piimaga.

Selline mask toidab kuiva nahka, niisutab ning muudab naha pehmemaks.

Eesmärk: võitleme aknega

Aknega võidelda ja seda vähendada aitab karatinoid lükopeen.

Akne tekkele võib kaasa aidata kartuli, saia, valge riisi, kommide ja makaronide liigtarbimine. Nendes toiduainetes leidub lihtsüsivesikuid, mis tõstavad veresuhkru taset ning põhjustavad nahaärritust. Selle vältimiseks tuleks menüüsse lisada punast värvi toiduaineid - arbuusi, tomateid ja punast greipi. Makaronid võiksid olla täisterajahust, leib tume ja riis pruun.

Iluretsept: tee tomatimaski. Lõika tomatist õhukesed viilakad ja aseta need kuni veerandtunniks näole. Seejärel lõika pooleks teine tomat ning masseeri pehmete liigutustega näonahka, see aitab pooridel kuivada. Loputa sooja veega.

Eesmärk: vähendame kortse

Kortsudega võitlemisel tulevad appi polüfenoolid - võimsad antioksüdandid, mis aitavad pidurdada vananemisprotsessi ning kaitsevad nahka. Lisaks on neil ka antibakteriaalne ja vereringet ergutav toime.

Päevase polüfenoolikoguse saab kätte pokaalist punasest veinist või peotäiest tumedatest viinamarjadest. Ka rosinaid tasub süüa.

Iluretsept: valmista viinamarjadest noorendav kompress. Purusta peotäis viinamarju ning vala mahl tassi. Lisa samas koguses piima. Kasta segu sisse salvrätt ning aseta see paarikümneks minutiks näole. Loputa sooja veega ning kreemita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles