Aasta 2009 parimad drum'n'bass muusika produtsendid Tallinnas

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sublime
Sublime Foto: sublimesounds.net
Sellel reedel toimub Tallinnas, klubis Korter järjekordne pidu üritustesarjast Sublime, kus seekordseks peaesinejaks Instra:mental Inglismaalt.

Vähesed artistid on nii lühikese aja jooksul nii võimsalt mõjutanud drum'n'bass muusika arengut kui seda on Instra:mental - duo Inglismaalt, mille moodustavad Alex Green ja Damon Kirkham. Nende värske ning eksperimenteeriv lähenemine üksluiseks muutuvale žanrile on nad hetkega rambivalgusesse asetanud.

Instra:mental on oma loominguga ületanud kujuteldavad piirid drum'n'bassi ja dubstepi vahel ning tänu sellele saanud südamelähedaseks ka suuremale kuulajaskonnale. Oma lugudes kasutavad nad mitmekihilisi, 80'ndatest mõjutusi saanud heliseadeid, vältides samas monotoonsust ja kulunud motiive.

Mehed ise on oma muusika kohta öelnud järgmist:

„Drum'n'bass muusika kõlapildis ei olnud enam avarust, oli ainult hunnik üksteise otsa laotud helisid. Seega otsustasime žanri muutmiseks minna ainuvõimalikku teed ja jätsime oma loomingu lihtsaks ja õhuliseks."

Uute tuulte puhumisest drum'n'bass maastikul annab märku ka tõsiasi, et Instra:mental valiti hiljuti DJ Mag'i korraldatud Briti muusikaauhindade hääletusel parimateks läbimurde-produtsentideks ning Eesti DNB 2009 aastahääletusel parimateks produtsentideks.

Käesoleval aastal aga peaks ilmavalgust nägema nende esimene täispikk album.

Eestis saab Instra:mentalit esinemas näha juba sellel reedel, 19. veebruaril, Tallinnas, klubis Korter, kus toimub järjekordne pidu sarjast „Sublime". Seekordsel üritusel on lisaks tavapärasele drum'n'bassile kõlamas ka madalsageduslikud dubstepi helid. Peaesinejat toetavad õhtu jooksul kohalikud dj-d L-OW, Gnome, Slammin, Ekvaliza ning Moral Fibre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles