«Ellujääja»: Livika pääses imekombel hirmsast haigusest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellujääja Livika Liblik
Ellujääja Livika Liblik Foto: Kanal 2

Esmaspäevaõhtune Kanal 2 saade «Ellujääja» rääkis loo Livika Liblikust, kes käis seitsmeaastasena Musta mere ääres puhkamas ja sattus viimasel päeval eluohtlikus seisundis haiglasse.

«Tulime rannast, kui Livika hakkas kurtna, et jalg valutab ja käsi valutab,» meenutas ema. Õhtul tõusis lapse palavik, tal tekkis peavalu ja ta oksendas. Õhtul kukkus Livika emale teadvusetult sulle ning haiglasse jõudes selgus, et tüdrukul jäi süda seisma. Elustamine kestis minuteid ning arstid said talle eluvaimu sisse, kuid teadvusele ta ei tulnud.

Alguses arvati, et tegemist on päikesepistega. Kui haiglasse toodi sarnaste sümptomitega viieaastane laps, kes samal õhtul suri, kutsuti kohale spetsialistid. Õige diagnoos - mädane meningiit - pandi alles kolmandal päeval, kui Livika seisund oli juba ülikriitiline. See haigus tapab õige ravi puudumisel 70 inimest sajast ja ülejäänud 30 saavad kaasa tüsistused terveks eluks. Livika oli koomas üheksa päeva ning tema süda seiskus veel teist korda.

Õnneks Livika ärkas. Teda ootasid suured katsumused - tema parem külg halvatud, ta ei mäletanud sõnu ega osanud käia. Kõik tuli uuesti õppida.

Livika lõpetas keskkooli 1996. aastal ning 2003. sündis tal laps. Alles siis sai ta täielikult aru, mida tema vanemad toona tundsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles