Oslo Ekebergi metsa pandi üles kondoomikastid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoomid
Kondoomid Foto: SCANPIX

Norra tervishoiuametnikud, kes tegelevad seksuaalvähemuste tervisega, lasid panna Oslo Ekebergi metsa linnumajad, milles on kondoomid.

Tegemist on piirkonnaga, kus käivad seksimas homod, edastab The Local.

Kondoomikaste täidetakse igal nädalal uute kondoomidega. Seal on ka libestipakke ja informatsioon HI-viiruse testimise kohta.

«Need kondoomikastid asuvad telkimispaika viivate teede ääres. Linnumajade auk on kaetud, seega ei saa linnud minna kondoome nokkima. Kastidel on küljes ka puust peenis, mille järgi need kastid on lihtsalt äratuntavad,» sõnas homode ja lesbide tervise organisatsiooni esindaja Martin Angeltvedt.

Ta lisas, et homomeestel on harjumus otsida anonüümset seksi avalikes kohtades. Seega on neil ka suurem oht haigestuda suguhaigustesse.

«Kui ühiskonnas on liiga palju seksuaalsusega seotud tabusid, siis suhtutakse nii iseenda kui ka teiste seksuaalsusesse halvasti,» sõnas Angeltvedt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles