Bändide päeval tegid ilma uustulnukad

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühteviisi publikut ja žüriid paelunud ansambel Pindorav on omaloominguline maailma parandamise sõnumit ja valgustust edasikandev eestikeelne bänd.
Ühteviisi publikut ja žüriid paelunud ansambel Pindorav on omaloominguline maailma parandamise sõnumit ja valgustust edasikandev eestikeelne bänd. Foto: Jaan Männik

Laupäeva ööl vastu pühapäeva lõppenud Viljandimaa bändide päeva peavad nii žürii liikmed kui korraldajad läbi aegade parimaks.


Parimaks ansambliks valiti Pindorav ning kõige tantsitavama bändi tiitli viis koju TU 144. Päeva korraldaja Malle Allese kinnitusel oli osalejate tase läbi aegade kõige tugevam.



Päevast oli osa võtma tulnud 11 koosseisu ning pooled nendest olid päris uued kollektiivid. Parimaks bändiks valiti aastapäevad koos musitseerinud Pindorav, kes oli ka publiku lemmik. Samast ansamblist tuli publiku lemmiksolist Marek Sandermat.



Õhtu üllatajaks ja nooruslikemaks bändiks osutus Murdlaine ning tantsitavaim bänd oli TU 144, kes esitas kõige huvitavama sõbraloo. Parima meessolisti tiitli pälvis Kristjan Ilumäe The Right Orchestrast ja parimaks naissolistiks pärjati Mariah-Theresa Turbel Murdlainest.



Parimaks instrumentalistiks valiti Kalev Välk, kes mängib TU 144-s ja Buffetis, ning korraldaja preemia sai OnuPoeg.



Progerokki viljelev Pind­orav jättis sügava mulje nii žüriile kui publikule.


«Pindorava järgi küll ei tantsitud, aga progerokki kuulati tõepoolest, suu ammuli,» nentis Allese.



Bändide päeva žürii esimehe Jaan Elgula arvates polnud üllatav see, et žürii Pindoravale preemia andis, küll aga see, et ansambel võitis ka tantsima tulnud publiku poolehoiu.



«Nad esinesid tõeliselt hästi,» kiitis Elgula. «Pindorav sobiks väga hästi suure rokifestivali lavale.»



Allese kinnitust mööda on tuntud tegijate hulgas igal aastal üles astunud uued ja värsked esinejad.



«Kõige suuremat furoori tekitas seekord Abja seitsmeliikmeline noortebänd Murdlaine, kelle liikmete keskmine vanus on 12-13 aastat,» kõneles Al­lese. «Nad esinesid esimesena ja asetasid lati nii kõrgele, et sealt andis vanadel tegijatel üle minna. Väga tore oli vaadata, kuidas vanad rokipeerud neile kaasa elasid ning nautisid, nii et vesi silmas!»



Publik valis noored üheks oma lemmikuks.



Ka žürii esimehel jätkus Murdlaine kohta ainult kiidusõnu.



«Ma teen kõik endast sõltuva, et neid promoda,» lubas Elgula. «Murdlaine näitab teistele noortele, et pole mõtet õhtuti bussijaamas tšillida, vaid tasub bändi teha!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles