Nokias kõlab jazz-muusika klassika

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duke Ellington Orchestra.
Duke Ellington Orchestra. Foto: www.ticketpro.ee

Teisipäeval, 20. aprillil astub Nokia kontserdimajas üles Duke Ellinton Orchestra. Ameerika svingiva

jazz-

orkestri kontserdil kõlavad legendaarse Duke Ellingtoni parimad lood. Orkestrit juhatab Ellingtoni pojapoeg Paul Ellington.


Kontserdi piletid tulevad vabamüüki reedel, 19. veebruaril kell 10 ainult Ticketpro vahendusel.

„Duke Ellingtoni loomingut võib pidada Ameerika muusika tugisambaks, aga võib öelda, et see on kujundanud tugevalt tervet jazz'i maailma. Duke Ellington Orchestra kontserdi näol on tegemist meie muusikaelu suursündmusega," on tõdenud Lembit Saarsalu, Eesti jazz-muusika suurnimi.

Duke Ellington Orchestra sündis aastal 1923, orkestri moodustaja oli ja selle eesotsas seisis 1974. aastani Edward Kennedy "Duke" Ellington. Mees, keda peetakse maailma muusikaajaloo üheks tunnustatumaks jazz-muusikuks ja heliloojaks.

Aastast 1996 Paul Ellingtoni taktikepi all mängiv Duke Ellington Orchestra esitab peamiselt Duke Ellingtoni muusikat, olleski viimastel aastatel pühendunud eelkõige suure jazz-muusiku pärandi populariseerimisele ning tutvustamisele.

Nokia kontserdimajas 20. aprillil toimuval kontserdil kõlavad Duke Ellingtoni kuulsaimad palad nagu „Take the A-Train", „It Don't mean a Thing (If It Ain't Got That Swing)", „Caravan", „Solitude" ja paljud teised.

FBI ConcertClubi liikmed saavad pileteid Duke Ellington Orchestra kontserdile osta enne teisi, juba teisipäeva, 16. veebruari hommikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles