/nginx/o/2010/02/15/312536t1h83d3.jpg)
Tuleb välja, et tomatimahl maitseb lennukis paremini kui maa peal. Sellise järelduseni jõudsid Bayeri teadlased, kes uurisid, miks lennukites rohkem tomatimahla tellitakse.
Tuleb välja, et tomatimahl maitseb lennukis paremini kui maa peal. Sellise järelduseni jõudsid Bayeri teadlased, kes uurisid, miks lennukites rohkem tomatimahla tellitakse.
Uurijate väitel avaldab õhurõhu muutus mõju ka tomatimahla maitsele, mistõttu tundub see lennureisijatele palju meeldivam kui tavalistes tingimustes, vahendab Ärzte Zeitung.
Õhurõhu langedes tulevad joogi puhul esile meeldiv mahlasus ning magusad ja jahutavad maitseelamused.
Teadlased simuleerisid lennureisi rõhukambris seisva lennuki Airbus A310 kere abil. Katseisikutele pakuti erinevaid toite ja jooke, mis paljude arvates täiesti maitsetud tundusid.
Näiteks täheldati, et kui happelise maitse taju õhus olles ei muutunud, siis suhkru ja soola puhul oli maitsetaju nõrgem - nagu oleks inimene nohus.