See on tõepoolest keeruline

, kinohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"See on keeruline".
"See on keeruline". Foto: promo
„See on keeruline"

Osades Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin.
Lavastanud Nancy Meyers.
2 tundi ja 1 minut.
Hinnang: hea.

Vaata kinode kavasid siit.


Abielu on pikk ja keeruline protsess, mida ei tohiks väga kergekäeliselt võtta. See vajab pidevat hoolt ja armastust, pühendumist ning kannatlikkust. Ilma nende omadusteta võib abielu ühel hetkel mõranema hakata ja lõppeda lahutusega, millel pole kindlaid võitjaid, ainult kaotajad.

Parimal juhul on lugu sellega end ammendanud. Algab paranemine, mille jooksul harutatakse lahti kõik sassis suhted ja asutakse parandama südameid, mis said lahutuse käigus murtud. Halvimal juhul on see aga alles algus, nagu selgub hiljuti meie kinodesse jõudnud romantilisest komöödiast „See on keeruline".

Jane Adler (Meryl Streep) on viimaks hakanud leppima lahutusega, mis niitis ta kümme aastat tagasi jalust. Ta on seadnud endale uued eesmärgid ja leidnud moodused nende täitmiseks. Ta on valmis oma eluga edasi liikuma, mille kinnituseks on silmapiiril terendav uus kavaler tagasihoidliku ja tõsise arhitekt Adami (Steve Martin) näol.

Kõik paiskub aga kaosesse, kui naine leiab end ühest ja samast voodist koos oma eksmehe Jake'iga (Alec Baldwin), kes oli kõikide talle ja tema perele lahutusega osaks saanud kannatuste peamine põhjustaja. Lõkkele löövad jälle vanad tunded ja võrdlemisi juhuslikust üheöösuhtest endiste abikaasade vahel areneb peagi välja tõsiseltvõetav armuafäär, ähvardades kõikide asjaosaliste elud taas segamini lüüa.

Romantiline komöödia on žanr, mis just väga tihti ei üllata. Sellel on oma kindlad väljakujunenud reeglid, mida kõik justkui piinliku täpsusega üritavad järgida. Käesolev film pole selles suhtes mingi erand. Armukolmnurki on lahatud igast võimalikust küljest. Kord on selle keskmes olnud mees, kord jälle naine. Midagi uut nendest enamasti aga välja ei kooru.

„See on keeruline" puhul pole originaalsus õnneks primaarne. Selle asemel on rõhku pandud teemavalikule.

Erinevalt teistest sama kategooria linateostest pole selle keskmes mitte popid ja noortepärased teismelised või tuntud kolmekümnendates aastates hurmurid, vaid keskea künnise ületanud inimesed. Meeldiv ja tervitatav vaheldus peale sunnitud normidele.

Kindlasti pole tegu linateosega igale maitsele, kuid neile, kes otsivad kõledas ja külmas veebruarikuus pisut soojust ja rõõmsameelsust, sobib see igal juhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles