Pantene šampoon tekitab juuste väljalangemist?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantene šampoon
Pantene šampoon Foto: SCANPIX

Noor inglanna nägi Pantene šampooni reklaami ja otsustas toodet ka ise proovida.

Sophie Peppercorn ostiski šampooni, mis lubas «ilusad siidised ja kohevad juuksed kümne päevaga», kirjutab Daily Mail.

Kuid 19-aastane naine pidi pettuma, kui pärast selle šampooniga pesemist hakkasid tal juuksed välja langema, jättes suured kiilad alad.

«Pesin Pantene šampooniga juuksed puhtaks. Esimesed märgid juuste väljalangemise kohta ilmnesid juba juukseid kuivatades. Vaatasin õudusega peeglisse ja nägin, et otsaesisel on juuksed lahti. Juukseotsad olid aga nagu ära kõrbenud. Olin nii meeleheitel, et puhkesin nutma,» meenutas inglanna.

Peppercorn helistas Pantene šampoonipudelil antud telefoninumbrile ning kurtis firma esindajale oma probleemi. Firma pakkus talle kahjutasuks kupongi, millega saab osta mõnda nende teist toodet.

«Uskumatu, nad arvasid, et ma ostan veel nende firma tooteid. Läksin Pantene puhul reklaami õnge, mis lubas ilusaid juukseid kiiresti,» lausus naine.

Peppercorn leidis internetis Pantene toodete kohta uurides, et on veel teisi, kes selle šampooniga pestes sama kogesid.

«Asjatundjate sõnul võib probleemi põhjuseks olla Pantene šampoonis leiduv naatriumlaurüülsulfaat,» selgitas kannatanud.

Naine lasi igaks juhuks ka arstil oma tervist kontrollida, et äkki on juuste väljalangemine tingitud millestki muust.  Arsti sõnul ei leidnud ta mitte mingisugust tervisehäiret, mille tõttu juuksed oleks võinud välja langeda.

Peppercorn ootab nüüd juuste tagasi kasvamist.

Nahahaiguste arsti Marilyn Sherlocki sõnul ei ole noorte naiste seas ootamatu juustekaotus haruldane, vaid üsna tavaline asi.

«Noored naised peavad tihti dieeti ning nende elu võib olla üsna stressirikas. Mingi toote kasutamine võib aga tressis kehale mõjuda nagu viimane piisk karikas. See oleks võinud juhtuda ükskõik millist šampooni kasutades,» arvas asjatundja.

Pantene šampoonide tootjafirma Procter & Gamble teeb Peppercorni ostetud šampoonile keemilise analüüsi.

«Meie jaoks on tarbijate turvalisus prioriteet number üks. Seda šampooni kasutavad tuhanded naised ning siiani ei ole me selle kohta kaebusi saanud,» lausus firma esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles