Vanalinna konverents ootab kaasa mõtlema

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Ühendus Weissenstein ja Paide säästva renoveerimise infokeskus (SRIK) korraldavad reedel, 19. veebruaril Paide SRIKi tegevuskeskuses (Tallinna 11) vanalinna konverentsi.


Tasuta konverents algab kell 11, kogunema ja majaga tutvuma võib tulla ka varem.

Ühendus Weissenstein juhatuse esimees Rainer Eidemiller ütles, et esimene Paides vanalinna konverents oli 2006. aastal. «Senised konverentsid on tutvustanud peamiselt avaliku võimu tegevusi vanalinnade ja miljööväärtuslik ehitusalade arendamisel, on seekordne teema küsimus, kuidas (vana)linna miljööd luua linnakodanike abil, eriti kodanikuühenduste aktiivse tegevuse kaudu,» selgitas ta.

Eidemiller märkis, et kui linn on teinud oma osa (planeeringud, toetused, nõustamine), siis oluline on, et olemas oleksid ka (vana)linnamiljööd väärtustavad elanikud, kes on huvitatud oma aja ja raha panustamisest. «Ehk teisisõnu, kuidas anda vanalinnamiljööle ka seda toetav sisu ehk inimesed, kes seda hoiavad ja arendavad,» lisas ta..

Ka tänavu kuulub konverentsi juurde «Kolmkõla» festival. Konverentsi järel kell 18 algab Paide Raekojas ansambli Una Corda kontsert, õhtul kell 20 on Paide SRIKi tegevuskeskuses luuleõhtu ning konverentsi ja festivali ühine vestluslaud. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles