Jacksoni arst vabanes 75 000-dollarilise kautsjoni vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr. Conrad Murray Los Angelese kohtus 8. veebruaril
Dr. Conrad Murray Los Angelese kohtus 8. veebruaril Foto: AFP / Scanpix

Esmaspäeval, 8. veebruaril peetud kohtuistungil ei tunnistanud doktor Conrad Murray end Michael Jacksoni ettekavatsemata tapmises süüdi ning vabanes 75 000-dollarilise (854 000-kroonise) kautsjoni vastu.

Kohtuistungil viibinud popikuninga ema Katherine Jackson on aga veendunud, et arst valetas kohtunikule, vahendab Contactmusic.

«Ta valetab. Ta on süüdi. Seal ei olnud kedagi peale tema. Ta püüab lihtsalt oma tagumikku päästa. Ta tappis Michaeli. Ta ei jälginud teda,» ütles Katherine.

Michaeli õde La Toya rõhutas samuti, et jätkab võitlust õigluse nimel.

«Michael mõrvati ja kuigi ta suri dr Conrad Murray käe läbi, usun ma, et dr Murray oli osake palju suuremast plaanist. Selle kuritööga on seotud teisi inimesi ja ma ei puhka enne, kui nad on kohtu ette toodud,» lubas La Toya.

Murray, kes tappis süüdistuse kohaselt Michaeli omavoliliselt, kuid tahtmatult, vabanes hiljem 75 000-dollarilise kautsjoni vastu.

Murray advokaat Edward Chernoff kardab, et tema kliendi üle ei mõisteta laulja populaarsuse tõttu õiglaselt kohut. Kui temalt küsiti, kas on võimalik leida erapooletut vandekohust, vastas ta: «See saab raske olema, kuid usun, et kui saame õiglased vandekohtunikud, tehakse õige otsus.»

Süüdimõistmisel ähvardab arsti nelja aasta pikkune vanglakaristus.

Michael Jackson suri mullu 25. juunil pärast seda, kui Murray andis talle ülikanget valuvaigistit propofoli, mida tohiks tegelikult manustada vaid anesteesiaarst meditsiinilises keskkonnas. Propofoli saanud patsient vajab pidevat jälgimist, sest aine aeglustab hingamist ja südamerütmi ning alandab samal ajal vererõhku, moodustades potentsiaalselt surmava kombinatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles