Koaala magas elektripostil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isane koaala elektripostil magamas
Isane koaala elektripostil magamas Foto: AFP / Scanpix

Kui tavaliselt eelistavad koaalad eukalüptilehtede söömise vaheaegadel end mõnele puule magama seada, siis üks koaala leidis endale hoopis omapärase puhkepaiga – elektriposti.

Elektripostil olnud looma märkas New South Walesis  Gunnedahis elav farmer ja tegi temast fotosid, kirjutab Daily Mail.

Ekspertide arvates võis isane loom olla oma territooriumi märgistamas ning partnereid otsimas.

«Isased loomad liiguvad regulaarselt oma seni märgistatud piirkondadest välja võimalikke partnereid otsima. Kui inimesed arvavad, et loomad on sattunud kuhugi hüljatud kohta, siis koaaladel on tegelikult kõik kontrolli all,» sõnas koaalaekspert Nancy Small.

Small lisas, et isased annavad territooriumi märgistamisega emastele märku, et nad on paaritumiseks valmis.

«Isased koaalad liiguvad võrdlemisi palju ja kui nad väsivad, otsivad mõne kõrge paiga, kuhu ennast magama seada. Koaalad magavad 16  - 18 tundi päevas,» lausus ekspert.

Koaalad (Phascolarctos cinereus) on karutaolised Ida-Austraalia eukalüptimetsades  puu otsas elavad ja  lehtedest toituvad väga aeglased kukkurloomad. Looma pikkus on kuni 80 sentimeetrit. Üheksandal elukuul väljub poeg ema kukrust  ja klammerdub ema seljale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles