Galerii: Endurovõistlusel kakeldi ja põletati

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 fotokorrespondent käis pildistamas Le Touquet Enduro motovõistlust Prantsusmaal.


Iga-aastane võistlus toimub umbes suvituslinnakeses, kus alaliselt elab vaid 10 000 inimest. Võistlusteks koguneb sinna 200 000-250 000-pealine rahvamass. Loomulikult nõuab sellise massi motospordihuviliste vaoshoidmine teatavat jõudu.

Nii kurseerisidki rahvamassi hulgas märulipolitseinikud, kellel oli seljas võimsam varustus kui krossisõitjatel. Iga 50 meetri järel võis kohata 8-10-liikmelist märulipolitseiüksust.

Alalõpmata said nad lahutada kaklusi, mis spontaanselt kuumavereliste motosõprade vahel puhkesid. Prantslastele on iseloomulik, et kui kaklus lahutatakse ja politseinikud kaklejakuked maha istuma panevad, süütavad nad kohe sigareti.

Õnneks ei teinud keegi suitsu ühes toitlustustelgi juures puhkenud tulekahjul, kus süttis gaasiballoon. Prantslased üritasid seda kustutada vee ja kaltsudega. Täiesti põleva gaasiballooni kõrval uudistasid toimuvat põnevusega väikesed lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles