Tšehhi peletab seksituriste šokiplakatitega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi linnas Chomutovis ollakse hädas prostituutidega.
Tšehhi linnas Chomutovis ollakse hädas prostituutidega. Foto: Reuters / Scanpix

Juba aastaid võideldakse Tšehhimaa piirialadel prostitutsiooniga, kuid tulemusteta. Kuna ka politseist pole abi olnud, katsetab Saksamaa piiri ääres paiknev Chomutovi linn hoiatusplakatitega.


Linna üles pandud plakatid kujutavad surnupealuuga lõbutüdruku poosis naist, kes pakub süüfilist, gonorröat ja AIDSi ning seda nii saksa kui tšehhi keeles, vahendab Bild.

Idee autoriks on kolme tütart kasvatav Simona Kmonickova, kes elab Chemnitzi poole suunduval Leipziger Strassel, tänaval, mida üle Euroopa lõbu- ja patutänavana tuntakse.

Naise sõnul tahab ta oma tütreid räpase prostitutsiooni eest kaitsta, sest paratamatult mööduvad lapsed kooli minnes tänaval seisvatest lõbunaistest.

17 000 eurot maksma läinud aktsiooni ees tasusid kohalikud erafirmad.

Enne plakatikampaania algust töötas Chomutovis teadaolevalt 22 prostituuti, keda oli korduvalt politsei poolt kinni nabitud. Kõige vanem neist oli viiekümnene naine, kes oli pärit endisest Jugoslaaviast.

Hoiatavat plakatit vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles