Pärnakad saavad taas parima noortebändi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta "Proovikal" olid kohal ka kõige väiksemad
Eelmise aasta "Proovikal" olid kohal ka kõige väiksemad Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sõbrapäeval, 14. veebruaril selguvad Endla teatri Küünis 2010. aasta Pärnumaa parimad noortebändid järjekordse konkursi "Proovikas" finaalis.


Pärnu Filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel astub viiendat korda toimuva "Proovika" finaalis võistlustulle kümme linna ja maakonna noortebändi: Teine Asi, Behind Atoned Fears, Blinking Lights, Joseph Inch, Pssst!, Lahingvombat, Alloy Indefinite, Nuumen, Twins Inc. ja Scansi.

Finalistid valiti eelvooru saadetud demode põhjal.

Jantsoni sõnade järgi saavad konkursil osaleda koosseisud, mille liikmete vanus ei ületa 25 eluaastat ja mis tegutsevad Pärnu linnas ning maakonnas või kasutavad aktiivselt oma harjutusruumina "Proovikat". Stiililisi ja žanrilisi eelistusi osalejatele pole, kuid esitatav muusika peab olema omalooming.

Noori muusikuid asub seekord hindama üsnagi mainekas žürii, kuhu kuuluvad USAst Los Angelesest pärit basskitarrist, helilooja ja produtsent James Werts, Yamaha müügiesindaja Baltimaades lätlane Gints Dobbermann, pärnakast jazz-kitarrist Erki Pärnoja, trummar ja "Tudengijazzi" ning Viljandi "Drum-lab 2009" idee autor ja eestvedaja Reigo Ahven ja Pärnu muusikakooli rütmiosakonna õpetaja Indrek Palu.

"Proovika" peaauhind on 10 000 krooni sularahas ja 10 000kroonine kinkekaart Yamaha muusikainstrumentidele, peale selle arvukalt eripreemiad. Publiku lemmik saab
stuudiosalvestuse aja ja esinemise rahvusvahelistel hansapäevadel. Sel aastal valivad oma lemmiku ka finalistid ise.

Ajal, kui žürii otsust langetab, lõbustab rahvast Eesti üks omapärasemaid dramaatilise roki viljelejaid ansambel Nymph Keilast.

"Proovikas 2010" finaal toimub pühapäeval, 14. veebruaril kell 16 Endla teatri Küünis. Sissepääs maksab 50 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles