Simpel Session 10 juubelifestival algab täna treeningpäevaga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sheckler
Sheckler Foto: Simpel Session
Tallinnasse on tänaseks saabunud ligi 120 professionaalset trikiratturit ja 80 rulatajat 30-st riigist üle maailma, et asuda homme võistlustulle Saku Suurhallis toimuval Euroopa suurimal ekstreemspordifestivail Simpel Session 10.

Festivalile annavad avalöögi täna kell 10 alanud ning õhtuni vältavad treeningud, kus on kõikidel osalejatel aega kolme nädala jooksul valmis ehitatud suurejoonelist trikiparki proovida ning oma võistluskava harjutada.

 

Võistlus hakkab peale homme kell 11 algavate kvalifikatsioonidega, samal ajal avatakse uksed ka pealtvaatajatele. Laupäeval saab võistlemas näha kõiki 200 eksreemsportlast, sealhulgas asuvad maailma tippkonkurentsis võistlustulle ka Eesti ratturid ja rulatajad.

Rula kvalifikatsioonid leiavad aset kell 11.00-14.30, seejärel vältavad kuni kella 20.30 trikiratturite mõõduvõtmised. Kvalifikatsioonivoorud selgitavad tihedas konkurentsis välja 20 trikiratturit ja 30 rulatajat, kes asuvad võistlema teise päeva poolfinaalides.

 

Simpel Session 10 päädib pühapäevase finaalpäevaga, pealtvaatajad pääsevad tribüünile kella 11-st. Rula poolfinaalid leiavad aset kell 12-13, finalistid selguvad vahetult enne parima rulatriki võistlust. Trikiratturite poolfinaalid juhatab sisse parima BMX-triki võistlus. Simpel Session 10 BMX-meistrid selguvad poolfinaali läbinutest ning lõppvõistlusse pääsenutest umbes kella 19 paiku.

 

Finaalidele järgneval auhinnatseemoonial jagatakse mõlema kategooria esikolmiku ja parimate trikitajate vahel laiali 150 000 krooni suurune auhinnafond.

 

Nii rula- kui BMX-distsipliinil võisteldakse ekstreemspordis enam populaarsust koguvas ja võistlejatele pingevabamas jam-formaadis ehk gruppide kaupa korraga või ühekaupa. Rula-jam’is sõidab 3 rulatajat ühes grupis, BMX-jam’is 4 ratturit ühes grupis. BMX kvalifikatsioonis on ühel grupil aega 6 minutit, finaalis ühel grupil aega 8 minutit ja võimalus muljet avaldada viimase triki või trikiseeriaga. Rula kvalifikatsioonis on ühel grupil sõiduaega 3 minutit, finaalis toimub individuaalsõit, kus igaüks saab oma oskusi näidata 2 minuti jooksul.

 

Etteastetele punktide andmisel hindavad rahvusvahelistest erialaekspertidest kohtunikud võistlejate platsikasutust, leidlikkust, uudsust, stiili, soorituse puhtust ja trikkide raskusastet.

 

Simpel Session 10 juubelifestivaliks ehitatud võistluspargi autor on mitme viimase Sessioni eeskujul meisterdisainer Nate Wessel. Võistluse seni massiivseim park võimaldab mitmekülgselt demonstreerida nii rula kui BMX-i tänava- kui trikipargisõidu elemente, andes võistluskavade esitamiseks ohtralt kombinatsioonivõimalusi ning arvestades seejuures nii rula- kui BMX-sõidu nüansse. Võistluspark on Simpel Sessionile omaselt üsna tänavalik, kuid eelmisest aastast rohkem asub pargis ka kõrgeid rämpe, mistõttu tuleb võistlus oluliselt kõrgelennulisem ja vaatemängulisem.

 

Huvilistel tasub kindlasti võistlust jälgida juba kvalifikatsioonidest alates, kuna kõik sõitjad on väga erinevate stiilidega ja väga tugeval tasemel ning finaal on juba vaid üksikute parimate päralt.


Simpel Session sai alguse aastal 2000 Tartus toimunud kohalikust BMX- ja rulavõistlusest. Aastatega on võistlus maailmas üha enam kuulsust kogunud ning kasvanud Euroopa suurimaks ning maailma üheks tuntumaks ekstreemspordiürituseks. Simpel Sessioni puhul hinnatakse esmajoones võitluse omapärast kontseptsiooni, meeleolukat õhustikku ja võistlejate kõrget taset ning erakordset toimumiskohta, mis toob igal aastal kokku ekstreemsportlasi ja -huvilisi igast ilma otsast. Veebiülekanded, telereportaažid ja fotolood võistlusest jõuavad miljonite vaatajateni üle kogu maailma.

 

Täpsemat infot võistlejate kohta ja värskemaid uudiseid leiab võistluse kodulehelt www.session.ee ja  võistluse Facebooki lehelt www.facebook.com/simpelsession

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles