Kelguvõistlus ootab osalejaid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealetungile asunud külm peab vähemalt talve ametliku lõpuni edukalt vastu.
Pealetungile asunud külm peab vähemalt talve ametliku lõpuni edukalt vastu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vastlapäevale järgneval laupäeval, 20. veebruaril tuleb Viljandis Männimäel Huntaugu kelgumäel isetehtud ja tuunitud ehk kaunistatud kelkude võidusõit.


Võistlus leiab aset veebilehe korraldajad.ee ja Viljandi kultuuriakadeemia tudengite eestvõttel.


Korraldaja Marek Sandermat rääkis, et võistleja võib sõiduriista ehitada nullist või siis lisada vanale kelgule uusi detaile ja seda kaunistada. Näiteks on Sandermati sõnul varasematel aastatel võistelnud vanast autokapotist valmistatud liuglemisvahendid, mis väga hästi libisevad.

«Kelk peab olema ohutu nii sõitjatele kui pealtvaatajatele ning sel peavad olema pidurid,» rõhutas Sandermat. «Korraldajatel on õigus ebasobivaid kelke, mis reeglitele ei vasta, rajale mitte lubada.»
Korraldajad rõhutavad, et kelgutajad võiksid ohutuse mõttes kanda kiivreid, sest Huntaugu mägi on üsna järsk.

Marek Sandermati sõnul pälvivad omanäolised kelgud temaatilisi eriauhindu. «Näiteks paneb reisilaev Monica välja kolmele kõige aeglasemale kelgule Naissaare reisi ning kõige rahvuslikum kelk saab pärimusmuusika aidalt auhinnaks neli folgi päevapiletit.»
Žürii hindab kelgu disaini ja meeskonda, kõige kiiremat kelku ja pikimat liugu.

Meeskonnas võib olla kuni neli üle 16-aastast liiget. «Alla 16-aastased tohivad küll võitlema tulla, kuid ainult koos vanemaga,» täpsustas Sandermat.
Eraldi arvestus on soolosõitjatele.

Sündmus on pealtvaatajatele tasuta, osalejad peavad maksma registreerimistasu. Võistelda soovivad meeskonnad saavad end registreerida e-kirja teel korraldajate kodulehe kaudu või kohapeal üks tund enne võistluse algust.

Sealsamas leiab aset lastele ja peredele mõeldud kelgusõit ja trall. Kohapeal on maskott, kes lastele tegevust organiseerib, Viljandi ühendatud kutsekeskkool pakub sooja suppi ja vastlakukleid ning korraldatakse õnneloosi. Õnneloosist ja registreerimistasust saadava tuluga on plaanis toetada Viljandi kodutute loomade varjupaika.
Täpsemat infot saab kodulehelt www.korraldajad.ee/talveroom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles