Uuring: mehed kasutavad võrgutamiseks kokkamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: mehed kasutavad võrgutamiseks kokkamist
Uuring: mehed kasutavad võrgutamiseks kokkamist Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia sotsioloogide tehtud küsitlus näitas, et üha rohkem mehi kasutab naiste võrgutamiseks oma kokakunstioskusi.

Uurijad lisasid, et kui veel kümmekond aastat tagasi sai naistele muljet avaldada grillimise või ka lihtsalt oakonservi avamisega, siis nüüdseks on asi keerulisemaks muutunud, kirjutab metro.co.uk.

«Tekkinud on niinimetatud gastroseksuaalid, kelle võrgutuskunsti arsenal koosnebki põhiliselt kokkamisest,» laususid sotsioloogid.

Nad lisasid, et meeste kokkamisharrastust on kindlasti mõjutanud ka telekokad, kes enamasti on mehed.

Ligi pooled küsitlusele vastanud meestest arvasid, et köögis toimetamine muudab neid naiste silmis seksikamateks. Iga viies 18 – 34-aastastest meestest aga kinnitas, et on naise võrgutamiseks ja hiljem voodisse meelitamiseks ise õhtusööki valmistanud.

«Gastroseksuaalid ei tee süüa sellest, mis neil kodus juhtub käepärast olema, vaid nad on alati ootamatusteks valmis ning nende toidukappides on suur valik vajalikke aineid,» lisasid uurijad.

Sotsioloogide hinnangul kokkavad mehed nii lõbusa ajaveetmise, kiitasaamise kui ka võrgutamise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles