Tüdruk, kes on tõeline Okasroosike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismeline «Okasroosike» võib järjest magada mitu nädalat.
Teismeline «Okasroosike» võib järjest magada mitu nädalat. Foto: Caro / Scanpix

Tema sõbrad kutsuvad teda Okasroosikeseks, kuid kahjuks ei ole selle heledapäise 15-aastase tüdruku elu mingi muinasjutt.


Teismeline Louisa Ball põeb üliharuldast haigust - Kleine-Levini sündroomi, vahendab Expressen. Tegu on neurootilise haigusega, mida iseloomustab perioodiline hüpersomnia ehk lahtiseletatult: Louisa võib magada mitu nädalat järjest.

Kui Inglismaal Worthingis elav Louisa kergesti ärrituma hakkab, siis on ülejäänud perekonnal selge, mis neid ees ootab. Louisal on käes uneperiood ning kui tüdruk juba uinub, siis võib ta magada nädalate kaupa.

Tüdruku isa Richard Ball rääkis võrgulehele Worldwidefeatures.com, et nad äratavad Louisat korra ööpäevas, et talle süüa ja vett anda ning teda tualetti aidata. Seejärel uinub ta uuesti.

Kleine-Levini sündroomi täpne tekkepõhjus ei ole teada, kuid arstid oletavad, et tegu võib olla häirega vaheajus, mis juhib söögiisu ja und.

Praegu proovitakse Louisa peal üht uut ravimit, lootusega, et see aitab. Vastasel korral magab tüdruk suurema osa elust lihtsalt maha.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles