Bedwettersi poisid hindasid Eesti Laulu lugusid

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bedwetters
Bedwetters Foto: I Can Hear Music

Elu24 palvel kuulasid Bedwettersi poisid finaalilaule ja avaldasid oma arvamust.


1. Tiiu Kiik «The One and Only - Love»

Lugu sobiks väga hästi mõnda filmi, kus armastajapaar on just lahku läinud, kuid siiski mõtlevad üksteise peale ja mõistavad, et nad on üksteise jaoks loodud. Lugu üldiselt jätab külmaks. Läbi loo ei toimu mingisugust erilist progressi, aga see ehk ei olegi selle loo eesmärk. Väga hea

easy listening

lugu, mida kuulata, kui kõigest on villand.

2. Disco 4000 «Ei usu»
Mõnusalt positiivne taust. Lool on naljakas omadus hakata järjest rohkem meeldima. Peale esmakordset kuulamist ei arvanud me loost kuigi palju, kuid nüüd hakkab ta iga korraga järjest rohkem meeldima. Tore on tõdeda, et lauljaks on tavaliselt taustavokaalina esinenud Piret. Üksi lauldes tuleb välja tema armas, siiras ja kohati naiivne tämber, mis siiamaani on jäänud Lenna varju.

3. Rolf Junior «Maagiline päev»
Violina on väga-väga kuum bänd, kelle tüdrukud on vapustavalt ilusad. Selles mõttes oli see Rolf Juuniori poolt õige lüke. Meeldejääv viis ning vokaaltehniliselt väga hea esitus. Lugu toimib oma žanris suurepäraselt ning ei tohiks tantsupõrandal kedagi külmaks jätta.

4. Mimicry «New»
Loo taust on veidi liiga primitiivne, mis oleks okei, kui autorid oleksid algajad. Kene Verniku omapärane hääl ja tämber nõuaksid veidi keerulisemat lähenemist. Selle konkursi jaoks oleksid nad võinud valida oma loo «Winter In Your Heart», mis on meie arvates pügala võrra parem. Omapärane sellegi poolest.

5. Marten Kuningas «Oota mind veel»
Väga hea introga lugu, kutsub kohe kuulama. Arenedes muutub veelgi huvitavamaks, osavalt on kasutatud naisvokaali, mis teeb refräänid väga mahlaseks. Oskuslikult on kokku sulandatud retrogroove ja modernne rock sound, mis mõjub rahustavalt, ent ergastavalt.

6. Robin Juhkental «Siren»
Robini hea vokaal jäi meile juba kõrva noortebändi ajast, kui konkureerisime tema ansamblitega Speedking ja Fond. Kollektiivselt arvame, et tegemist on hea looga, kuid võiduvõimalustes pisut kahtleme. Ootame huviga finaalsaadet, tahaks näha, kuidas ta kogu oma karismaatilisuses selle loo laval välja mängib.

7. Lenna Kuurma «Rapunzel»
Lenna on alati olnud Lenna - vokaaljumalanna. Tema laulud ei jäta mitte kunagi kedagi külmaks. Väga huvitav taust. Konkreetselt hitimaterjal ei ole, kuid see ei olnud arvatavasti eesmärk. Hea on kuulata ja kaasa hõljuda.

8. Iiris Vesik «Astronaut»
Iiris Vesik ja Ago Teppand on justkui määratud koos musitseerima. Lugu toimib algusest peale, ei muutu kordagi igavaks, vaid hoiab kuulajat kogu aeg haardes. Meie bändi laulja Joosepi raudne lemmiklugu.

9. 3 pead «Poolel teel»
Alguse biit tõmbab kohe käima. Rahustav hääl mõjub väga hüpnotiseerivalt. Loos võiks olla rohkem progressi, kuid sellises kontekstis ei ole see määrav.

10. Groundhog Day «Teiste seest kõigile»
Groundhog Day on üks omapärane nähtus Eesti muusikamaastikul. Meile on nad alati meeldinud. Poisid ise on rõõmsad ja elujõulised ning see kajastub ka nende muusikas. Nad on üks väheseid bände, kes oskab kirjutada suurepäraseid eestikeelseid sõnu. Antud lugu on väga groundhogdaylik, võrrelda ja samastada neid teiste maailma tuntud bändidega on väga vale.

Muusikale on väga raske panna hinnet. Kõik, kes jõudsid finaali tunnevad kindlasti juba ennast võitjatena. Kuna me ei suuda öelda, kes on kõige nõrgem ja kes on kõige tugevam, jätame selle hindamise rahvale. Meie jaoks on kolm kõige kaasahaaravamat, tugevamat, huvitavamat esitajat järgmised (järjestus ei ole eelistuse põhjal): Marten Kuningas, Iiris Vesik, Groundhog Day.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles