Martin Veisman: lahmijad võrdlevad Sessionit balletiga ja soovitavad dopingukontrolli

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTV VJ Martin Veisman
MTV VJ Martin Veisman Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF
6.-7. veebruarini toimub Tallinna Saku Suurhallis ekstreemspordifestival Simpel Session 10. Juba kümnendat aastat toimuv võistlus tähistab sünnipäeva seni tugevaima ja kuulsaima võistlejate nimistuga, tuues teiste seas kohale ka MTV rulastaari Ryan Sheckleri.

Simpel Sessionilt on aastate jooksul läbi voorinud ka hulgaliselt Eestimaa seltskonnalõvisid. Teiste seas Liisi Eesmaa, Robert Kõrvits, Piret Järvis, Laura Kallasvee, Martin Veisman,  Chalice jpt. Elu24 palus staaridel meenutada mõnd seika Simpel Sessionist. 

Martin Veisman, saatejuht ja Simpel Sessioni praegune kommentaator:

Esimene kokkupuude Sessioniga oli mul 2001. aastal, mil Session toimus veel minu kodulinnas Tartus. Kuna ise sõitsin sel ajal in-line, jälgisin erilise huviga verti ja parki, kus Tartu kutt Viru teise koha sai.

Meenuvad veel hullud Läti BMX Dirt mehed ja tõsiasi, et Aftekale XS-i sisse ei saanud, kuna olin veel 16. Legendaarne!

Sel aastal hõustin Sessionit kolmandat korda ja seda tunnet, mida eelolev nädalavahetus pakub on raske kirjeldada, kogu maailma noorte silmad on pööratud Tallinnasse.

Iga Session on unikaalne, seega on raske tuua välja lemmikuid hetki. Viimastelt aastatelt on enam emotsiooni pakkunud Garret Reynolds, Axel Cruysberghs, Andres Lainevool ja paljud hea stiiliga sõitjad ja skeitereid.

Loomulikult ei saa märkimata jätta legendaarseid pidusid, mis on tuntud nii siin- kui sealpool maakera.

Suure osa lisavad spektaaklile kindlasti juurde kommentaatorid, kes on oma ala parimad. BMX poleks pooltki nii vaatemänguline, kui seda ei juhiks  Zack «Catfish» Yankush, kes alati nii publiku, kui ka sõitjad käima tõmbab. Ei kujutaks Sessionit temata ette. Sama teema ka rulaga.

Üks meeldejäävamaid reportaaže oli 2008. aastal, kui Kalev Sport telekanalil toimus saade «Mehed ei nuta», kus tuntud spordiajakirjanikud võtsid kokku nädala spordisündmused ja lahmisid Sessioni kallal korralikult.

Kommentaarid, kus üritust võrreldi balletiga, soovitati dopingukontrolli ja ühtset võistlusvormi, ei saa lihtsalt külmaks jätta. Vaadake seda videot, peaks Sahtel.ee foorumis veel alles olema.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles