Kalamehi oodatakse "Äntu Triibule"

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastajad. Pilt on illustratiivne.
Kalastajad. Pilt on illustratiivne. Foto: Eva Klaas

Eesti valdade talimängude finaalvõistluste mõnusa vahepalana toimub 28. veebruaril Väike-Maarja vallas talvine kalapüügivõistlus "Äntu Triibu 2010".


Väike-Maarja valla ja Rakvere spordikeskuse koostöös peetav avalik võistlus toimub kella 11-15 Äntu Valgejärvel, mis asub vallakeskusest 7 km Jõgeva poole.



Võistlema ja loodusesse uudistama on oodatud kõik huvilised. Külmad ilmad on tekitanud järvele ka korraliku jääkatte, mida väike sula enam ei lõhu.

Auhinnad panevad parematele välja Väike-Maarja vald, Rakvere Spordikeskus ja Eestimaa spordiliit Jõud, kes hoolitseb ühtlasi medalite eest ning on kogu ettevalmistust nõu ja jõuga toetanud.

"Äntu järvistik pakub loodusenautlejatele kordumatuid elamusi ja seda eriti talveperioodil," lausus kalapüügivõistluse initsiaator, Rakvere Spordikeskuse direktori asetäitja Allan Jaakus.

"Suvel pole seal soovitav looduseradadelt kõrvale põigata, kuivõrd kant on üsna rästikute rohke."

Jaakus tänas ühtlasi Väike-Maarja vallavanemat Urmas Tamme, kes uuest välja käidud ideest - korraldada vallas kalapüügivõistlus - huviga kinni haaras.

Võistlus on kõigile tasuta. Registreerimine algab üks tund enne võistluse algust Äntu Valgejärve parklas (maanteel on suunav silt). Parklast järveni on sadakond meetrit.

Püük toimub kogu järvealal, järv ise ei ole kuigi suur. Püüda võib ühe õngega korraga (taliõng ühe kirptirguga, mida söödastatakse sääsevastsega). Sikutiga ja eluskaladega püük on keelatud.

Arvesse lähevad ainult ahvenad ehk rahvakeeli triibud. Võidab see, kes saab suurima kaalu ahvenaid nelja tunni jooksul. Eriauhind on Rakvere Spordikeskuse poolt suurimale ahvenale, lisaks loosiauhinnad.

Väga külma ilma korral võidakse võistlusaega lühendada. Suurematele abivajajatele on kohapeal olemas tasuta sääsevastsed ehk sööt ahvenale, samuti püügi jaoks tagavaraosasid ning jääpuur.

Kõik võistlejad on jääl omal vastutusel, soovitav on selga panna ilmale kohane riietus ning jalga vettpidavad jalanõud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles