Eesti mandoliini orkester musitseerib masinasaalis

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Eesti piimandusmuuseumi masinasaalis Imaveres kuuleb 11. veebruaril kell 19 Eesti mandoliini orkestrit.

2006. aasta lõpul tuli kuuel Põlva rahvamuusikaorkestri pillimehel mõte hakata koos mandoliine mängima. Algul enamasti iseendale, kuid aja jooksul saadi üha enam esinemisettepanekuid üritustele. Kuni 24. septembril 2008 jõudsid muusikud  MTÜ Mandoliinide Orkester asutamiseni.

Õnneliku juhuse tahtel kohtusid sama aasta sügisel ühel esinemisel Põlvamaa mandoliinimängijad ning Pärnus elav ja tegutsev muusik ja muusikaõpetaja Olavi Kõrre, kes muude tegemiste kõrval ka mandoliinimängu õpetab.
Kokkusaamisest sündis mõte ühendada jõud ja inimesed ühiseks orkestriks eesmärgiga edendada ja taas au sisse tõsta selle kaunikõlalise pilli ühismängimise tava.
Nüüd on sellest mõttest  välja kasvanud elujõuline ja rõõmus kollektiiv – Eesti mandoliini orkester, kus on mängijaid Pärnumaalt, Põlvamaalt, Tartumaalt ja Võrumaalt.

Esineda on jõudnud orkester mitmel festivalil ja rahvaüritusel Eestis, ilmunud on esimene heliplaat, kus kuuleb tuntud viise, nagu «Kerjuse laul»,  «Saaremaa valss», «Yesterday», «I Have a Dream», «Suliko», «La Cucaracha».
Orkesrtipalade seaded on teinud Olavi Kõrre. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles