Jacksoni perekond soovib popikuninga arstile karmimat karistust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conrad Murray
Conrad Murray Foto: Reuters / Scanpix

Varalahkunud popikuninga perekond usub, et tahtmatu tapmise süüdistus on Michael Jacksoni ihuarstile liiga kerge karistus.

Perekonna advokaat Brian Oxman ütles telekanalile CBS antud intervjuus, et Dr. Conrad Murray oli Jacksonile ülikangeid ravimeid andes hooletu ja tema tegu peaks olema kvalifitseeritud teise astme mõrvana, kuna tahtmatu tapmise eest ootaks meest maksimaalselt vaid nelja aastane vanglakaristus, vahendab Associated Press.

«See on ainult laks vastu sõrmi a vastu põske, sest me teadsime, Michael Jackson oli keegi, keda need ravimid võisid põlvili suruda või surma tuua,» ütles Oxman.

Jackson palkas 50-aastase Murray oma isiklikuks arstiks ajal, kui ta valmistus Londonis toimuma pidanud kurnavaks kontserdisarjaks.

Michael Jackson suri 25. juunil 2009. aastal pärast seda, kui Jacksoni renditud majas viibinud Murray andis lauljale ülikanget valuvaigistit propofol ja veel kaht rahustit, et võimaldada kroonilise unetusega võidelnud staaril magama jääda.

Propofoli tohiks tegelikult anda vaid anesteesiaarst meditsiinilises keskkonnas, kuna patsient vajab pidevat jälgimist, sest aine aeglustab hingamist ja südamerütmi ning alandab samal ajal vererõhku, moodustades potentsiaalselt surmava kombinatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles