Anorektikust modell oli moelava jaoks liiga paks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anoreksiat põdenud modelli haigusele lisasid hoogu halvustavad kommentaarid.
Anoreksiat põdenud modelli haigusele lisasid hoogu halvustavad kommentaarid. Foto: Hedge/Scanpix

Sihvakas, 1.80 pikk modell kaalus vaid 45 kilo, kuid ometi peeti tema istmikku liiga suureks.


Modell Inga Radziejewski kannatas anoreksia all, kuid mitte keegi moelavaga seotud inimestest ei reageerinud sellele, et tema puusakondid ja ribid naha all turritasid, kirjutab Aftonbladet.



Inga meenutab, kuidas üks modellikütt kord tema tagumikku liiga laiaks oli nimetanud.


Praegu 24-aastane Inga kaalus ühel hetkel vaid 45 kilo, mis on tema pikkuse juures ülivähe. Temast oli saanud anorektik, ise seda märkamata.



«Disainerite, nagu näiteks Christian Diori rõivad olid nii väikesed, et isegi minusugusel anorektikul oli raskusi nende sisse mahtumisega,» rääkis Inga väljaandele Mirror.



Ühele saksa telekanalile töötades kuulis ta jällegi kommentaare oma «suure tagumiku» kohta. See sundis teda veelgi saleduse eest võitlema ning nõnda leidiski ta kõikvõimalikke vabandusi, miks mitte süüa. Kui asi päris halvaks muutus, sõi ta mõnikord vaid pool õuna päevas.



Inga sõnul oli tavaline, et modellid omavahel kõhnumisnippe jagasid. Näiteks meenutas ta, kuidas üks tüdrukutest arsti välja kirjutatud ravimit tarbis, et vähegi keskenduda, sest nälg ajas teda lausa hulluks.



Inga ise jõi söögiisu vähendamiseks kanget espressot, mis ajas tal südame pahaks ning viis ühtlasi ka isu.



Inga jaoks saabus pöördehetk aasta tagasi, kui tema vanemad modellipilte nähes muretsema hakkasid. Shanghais modellitööd teinud neiu saabus koju ning ta pandi haiglasse, kus tal diagnoositi anoreksia. Arstide sõnul lahutas teda kokku kukkumisest vaid paar päeva.



Ligi aasta kestnud ravi tulemusel on Inga kosunud ning kaalub nüüd 68 kilo. Tema kehamassiindeks on 20, mis tähendab normaalkaalu.



Suurte moemajade aeg on tema jaoks möödas, nüüd töötab ta ühe Londoni modelliagentuuri jaoks. Inga peab tõdema, et ühelt poolt on kahju, et ta enam «suuri töid» teha ei saa, kuid teisalt oleks ta võinud surra, kui ta õigel ajal abi poleks saanud.




Vaata, milline nägi Inga välja

ENNE

ja

PÄRAST

.





Kommentaarid
Copy
Tagasi üles