Video: jooksuvõistlus Empire State Building'is

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus USAs New Yorgis iga-aastane Empire State Building'i 86. korruse vaateplatvormile jooksmise võistlus.

33. korda toimunud jooksmisvõistlusel osales 294 jooksjat, edastab Reuters.

Esmalt anti start naistele, siis meestele.

Pärast 1576 trepiastme läbimist kuulutati naiste arvestuses võitjaks Uus-Meremaalt pärit 40-aastane Melissa Moon. Krossijooksuga tegeleva naise kinnitusel ei ole trepijooks talle võõras.

«Minu arvates on trepijooksu puhul tähtis vastupidavus, sest kümnes korrus on see murdepunkt, kus võib tekkida tunne, et enam ei suuda,» selgitas jooksja.

Melissa Mooni võiduaeg oli 13,17.

Meeste arvestuses tuli võitjaks 25-aastane sakslane Thomas Dold, kes kaitses oma tiitlit viiendat korda.  Dold on kolmas mees, kes on selle tiitli viis korda võitnud.

«Alustan selleks võistluseks treenimist väga varakult, kuna trepijooksu puhul on jalgade töö pisut erinev. Jalgu tuleb liigutada tihedalt ja kiiresti,» selgitas sakslane.

Doldi võit tuli ajaga 10,16.

Empire State Building'i jooksurekord on austraallase Paul Crake´i käes, kes 2003. aastal võitis võistluse ajaga 9,33.

Empire State Building on USAs  New Yorgis asuv 102-korruseline pilvelõhkuja. Selle kõrgus on 381 meetrit, koos antenniga 449,5 meetrit.

Hoone valmis 1931. aastal. Kuni 1972. aastani, millal valmis Maailma Kaubanduskeskuse põhjatorn, oli see maailma kõrgeim hoone.

Empire State Building'i aadress on 350 Fifth Avenue.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles