Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, sest liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama), lisa 1,5 dl suhkruga segatud 50 g pärmi ja 400 g jahu. Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kaetult kerkima.
Pitsataskud
Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema. Peale seda lisa tainale 2 lahtiklopitud muna, 1,5 tl soola, umbes 450 g jahu, 1, 5 dl õli.
Sega mikseri tainakonksudega, kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem selle kõrval või radika peal, kuni tainas kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib tainas kiiremini!
Täidis
500 g hakkliha
1 suur sibul
1 paprika
1,5 tl soola
peenpipart
0,5 tl kuivatatud basiilikut
100 g juustu
Katteks 100 g riivjuustu
Hakkliha, sibul, paprika praadida, lisada maitseained ja juust, segada kuni juust on sulanud.
Valmis tainas rullida laiali, lõigata umbes 12 x 12 cm ruutudeks, keskele panna suur kuhi täidist, taina kaks nurka tõsta keskele kokku ja seejärel sättida kokku mõlemad otsad
Küpsetised asetada pannile kinnituskohad allpool, määrida pealt munaga, raputada peale riivjuustu, küpsetada 200-kraadise eelkuumutatud ahju keskmises vahes 17 minutit, kuni juust on kena värvusega ja sai kuldpruun.
Suur maitsev einepirukas! Ühe piruka kaal oli umbes 150 grammi.