Pitsataskud

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsataskud
Pitsataskud Foto: Sille Varblane

Eelkergitusega pärmitainas

Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, sest liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama), lisa 1,5 dl suhkruga segatud 50 g pärmi ja 400 g jahu. Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kaetult kerkima. 


Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema. Peale seda lisa tainale 2 lahtiklopitud muna, 1,5 tl soola, umbes 450 g jahu, 1, 5 dl õli.

Sega mikseri tainakonksudega, kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem selle kõrval või radika peal, kuni tainas kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib tainas kiiremini!

Täidis
500 g hakkliha
1 suur sibul
1 paprika
1,5 tl soola
peenpipart
0,5 tl kuivatatud basiilikut
100 g juustu

Katteks 100 g riivjuustu

Hakkliha, sibul, paprika praadida, lisada maitseained ja juust, segada kuni juust on sulanud.

Valmis tainas rullida laiali, lõigata umbes 12 x 12 cm ruutudeks, keskele panna suur kuhi täidist, taina kaks nurka tõsta keskele kokku ja seejärel sättida kokku mõlemad otsad

Küpsetised asetada pannile kinnituskohad allpool, määrida pealt munaga, raputada peale riivjuustu, küpsetada 200-kraadise eelkuumutatud ahju keskmises vahes 17 minutit, kuni juust on kena värvusega ja sai kuldpruun.

Suur maitsev einepirukas! Ühe piruka kaal oli umbes 150 grammi.

http://www.toidupildid.blogspot.com

Copy
Tagasi üles