Viljandi muusikakool tähistab aastapäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel kell 19 tähistab Viljandi muusikakool pärimusmuusika aidas oma 65. aastapäeva.


Muusikakooli direktori Tonio Tamra sõnul on kool praegu ajaloo jooksul kõige suurema õpilaste ja õpetajate arvuga: 47 õpetaja käe all õpib koos eelastmega 275 õpilast. Õppetöö käib mitmes majas ja kuuel päeval nädalas.

Pärimusmuusika aidas peetav sünnipäevakontsert keskendub oma koolile. «Oleme viimastel aastatel teinud palju muusikaprojekte väljapoole, nüüd vaatame väljast sisse, seda nii otseselt kui ülekantud tähenduses. Koostöös kultuuriakadeemia e-keskuse videostuudioga saab meil valmis 20-minutiline dokumetaalfilm muusikakooli argipäevast,» rääkis Tonio Tamra.

Aastapäevakontserdi esimeses pooles esinevad solistid ja ansamblid, teises osas koorid ja orkestrid, sealhulgas Eesti «Aasta puhkpilliorkester». Lavale tuleb kogu kooli paremik.

Repertuaar on vaheldusrikas ja kõik žanrid on esindatud. Kõige suurema esinejate koosseisuga kantakse ette süit filmist «Kariibi mere piraadid». «See lugu on kindlasti üks laste lemmikutest,» teatas Tonio Tamra.

Pärast kontserti pakutakse kõigile sünnipäevakringlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles