Harri Kingo: ka kõige hullem olukord võib kasuks tulla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kingo
Harri Kingo Foto: Marina Puškar

Kanal 2 saates «Ellujääja» rääkis kunagine telenägu ja tänane hinnatud Õnnepalee tseremooniameister Harri Kingo oma võitlusest alkoholiga.

Harri alkoholiprobleem sai hoo sisse, kui ta oli kaotanud töö televisioonis. «Siis sai joomine põhitegevuseks ning olin mitmed korrad elu ja surma piiril,» sõnas ta ja lisas, et on kõikide Tallinna haiglate reanimatsiooniosakonnad läbi käinud.

«Olen seisnud keset linna nii, et mul pole kodu, naist, raha, tööd. Mõtlesin, et kuidas saab see nii olla - igal õhtul olin teleekraanil iga inimese kodus ja nüüd ei taha mind keegi,» rääkis Harri. Kõik olid ta hüljanud, kuid mees mõistis, et ei olnudki väärt, et teda hoida.

Suurimaks kaotuseks peab ta usalduse kaotamist enda suhtes. Kui sa ei usalda mõnda teist inimest, saad tema juurest ära minna, kuid mida teha, kui see halb inimene oled sina ise? «Nüüd pidin elama inimesega, kes oli kõige halvem - iseendaga.» Lõpustaadiumis oli Harri elul lihtne mõte: «Joon nii, et mälu ja pilt on kadunud, ja on täiesti ükskõik, kus või kas ma ärkan.»

1998. aasta 1. aprillil otsustas ta, et jätab joomise maha. «Olin ainult 42 aastat vana ja arvasin, et ehk on elul minu jaoks midagi veel varuks.» Harri veetis haiglas mitu nädalat ning tundus, et midagi paremaks ei lähe. «Äkki märkad, et midagi ei muutu. Elu on sama halb, aga juua enam ei saa.» Mees libastus mitu korda, kuid leidis tuge Wismari haigla anonüümsete alkohoolikute rühmast ja jumalast.

Harri kohtus oma tulevase abikaasa Üllega ning elu hakkas iga päevaga paremaks minema. Ta on ka hilisemas elus alkoholiga katsetusi teinud, kuid need on jäänud lühiajaliseks. Nüüd tegutseb ta paaripanijana ning see amet sobib talle kui rusikas silmaauku.

«Ka kõige hullem olukord võib suureks kasuks tulla, tuleb osata see enda kasuks pöörata,» kõlas Harri hinnang tagasivaates. «Olen elus ühe inimese päästnud ja see olen mina. Mul on hea meel selle üle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles