Ugalas jõuab lavale inglise komöödia

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekstiraamatud on alles käes, lavakujundusest on paigas vaid uksed, aga tegevus juba käib.
Tekstiraamatud on alles käes, lavakujundusest on paigas vaid uksed, aga tegevus juba käib. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugalas käivad täie hooga inglise kirjaniku Edward Taylori komöödia «Majandustõus ehk Kohe käib pauk» proovid.


Pretensioonitu ja päris ohtralt äratundmisrõõmu valmistava näidendi toob publiku ette Oleg Titov, kes on täiskasvanud vaatajatele meelde jäänud eelkõige õnnestunud «Libahundi» lavastusega.


Et «Majandustõus» on niinimetatud uksekomöödia, mis tähendab lõputut ühest ruumist teise saalimist, äravahetamist ja muid eksitusi, on täpne ja hoogne liikumine selle lavastuse juures väga oluline.

Rahvas ootab

Oleg Titov ise ütles, et on viimasel ajal vaadanud eri tasemel komöödialavastusi päris mitmes Eesti teatris ja ikka on saalid täis olnud.

«Järelikult on inimestele praegu midagi sellist väga vaja,» lausus ta ning lisas, et Ugalas on samal ajal ka väga tõsine lavastus «Nii nagu taevas» kogu aeg välja müüdud.

Kunagi näitas Eesti Televisioon BBC säravat komöödiat «Soe koht», mida millegipärast ei ole saadud või tahetud korrata nüüd, mil ka eestlastel on Euroopa Liidust ja eurobürokraatiast hoopis selgem arusaamine ja oma arvamus.

«Majandustõus» on samuti eurobürokraatiateemaline näidend, milles komöödiale omaselt on vint üle keeratud.

Pariisi luksuskorteris

Näidendi sündmustik kulgeb Pariisi luksuslikus katusekorteris. Seal peatub ajutiselt Briti Euroopa Komisjoni liige söör Clive Patridge, kes loodab saada euroliidu kaubanduskomisjoni presidendiks.

Kuigi Suurbritannia saatkonnal on vippide jaoks omaette korter, on see parajasti remondis. Lennukis on kaduma läinud sööri kohver ja jant hakkab pihta.
Lavastus jõuab teatri suures saalis publiku ette kuu aja pärast: esietendus on kavandatud 26. veebruarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles