Algas Arbo Valdma talvine klaverikool

, Pärnu kontserdibüroo produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbo Valdma.
Arbo Valdma. Foto: Erakogu

Pühapäevani toimub Pärnu raekojas taas rahvusvaheline pianistide meistriklass TALVEUNIversiteet.


Saksamaa Kölni kõrgema muusikakooli klaveriprofessori, rahvusvaheliselt tunnustatud pedagoogi Arbo Valdma talvised meistrikursused on Pärnus juba viiendat korda.

Professor Valdma jagab teadmisi nii klaveriõpetajatele kui -õpilastele. Tunnid on avatud jälgimiseks kõigile huvilistele, kursuslaste arengut kuuleb neljal stuudiokontserdil: 2., 5., 6. ja 7. veebruaril kell 19 Pärnu raekojas.

Tartu plokkflöödiansambliga Ellerino annavad noored pianistid reedel, 5. veebruaril koolikontserdi Kuninga tänava põhikoolis ja Hansagümnaasiumis. Stuudiokontserdid on tasuta, avatud tundide kuulamine on neile, kes varem pole end kirja pannud, tasuline (50 krooni päev).

Aktiivõppesse on registreerunud 20 noort pianisti Eestist, Norrast, Sloveeniast, Horvaatiast ja Austriast. Kõige rohkem osalejaid on Eestist - 16, neist neli Pärnu muusikakooli õpilased-õpetajad.

Peale talvise stuudiumi leiavad klaverikursused aset suvel augusti esimesel kümnel päeval. 2010. aastal toimub SUVEUNI juba üheksandat korda. Stuudiokontsertide kõrval on võimalus musitseerida kontserdimaja laval Pärnu linnaorkestriga.

Kursused toimuvad koostöös Pärnu filharmoonia, muusikakooli ja kontserdimajaga. Täpsem info kursuste kohta on Pärnu kontserdibüroo kodulehel www.parnukontsert.ee.

Kõikjal maailmas hinnatud klaveripedagoog Arbo Valdma on lõpetanud Eesti riikliku konservatooriumi 1966. aastal Bruno Luki klaveriklassis ning täiendanud end Moskva konservatooriumi aspirantuuris. Ta on võitnud auhinnakohti mitmel konkursil ja andnud soolokontserte nii Euroopas kui Austraalias. 1992. aastast töötab Valdma klaveriprofessorina Kölnis, samuti on ta andnud kursusi mitmel pool maailmas.

Meistrikursused Pärnus said alguse 2003. aasta suvel, esimene talvine klaverikool toimus 2006. aasta veebruaris.

Kursuste korraldamine Pärnus on Valdma panus klaverimängu edendamiseks just oma kodulinnas. 2009. aasta algul tunnustas Pärnu linnavolikogu Arbo Valdmat linna vapimärgiga Pärnu haridus- ja kultuurielu rikastamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles