Juustu-räimerullid tainas

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustu-räimerullid tainas
Juustu-räimerullid tainas Foto: Sille Varblane

Tahtsin teha veidi huvitavamat räimerooga ja tekkis mõte täita räimerulle juustuga. Tulemus oli väga hea. Kuigi väiksematest räimedest on tülikam rulle teha, sobiksid nendest tehtud rullid hästi ka suupistetena kasutamiseks.


700 g räimi
natuke juustu

Tainas
2 muna
2,5 dl jahu
1,75 dl vett või piima (panin seekord vett)
1,5 tl soola

Puhastatud räimed pesin puhtaks ja panin kergelt soolasesse vette tunniks-paariks likku.
Vett panin nii palju, et räimed oleksid kaetud. Katsin kausi ja jätsin külmkappi. Enne kasutamist kurnasin vee ära ja pesin räimed veel kord puhtaks, kuna vesi oli üsna sogaseks muutunud.

Panin väikese juustutüki puhastatud räimele ja keerasin rulli.

Soovitav oleks enne praadima hakkamist kõik räimed juustuga kokku rullida ja alles siis hakata ühekaupa tainasse kastma.

Tõstsin räime-juusturulli taignasse ja siis kohe kuuma õliga pannile. Õli peab olema kindlasti kuum, muidu jookseb tainas mööda panni laiali!

Pean ütlema, et see ei olnud sugugi mugav ega lihtne tegevus, tuleb kõvasti rullist kinni hoida, et juust välja ei tuleks, kuid tulemus oli maitsev. Kui rulli pannile pannes selgub, et ühel poolel polegi eriti tainast külge jäänud, vaid on käte külge tulnud, siis panna tainasem pool vastu panni ja tõsta lusikaga veidi tainast räimele, nii et rullike oleks kaetud.

Küpsetada mõlemalt poolt kuldpruuniks.

http://www.toidupildid.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles