Teatripreemia vääriliseks tunnistatud Ugala teatrisõprade kohvik leidis laupäeval aset juba viiendat korda.
Kohvikulised mekkisid juustusuppi ja kohupiimakooki
Veeretati juttu linna ja teatri ajaloost, nauditi muusikat ja hüva seltskonda. Mõistagi ei puudunud ka seekord maitsvad söögid! Janek Vadi pakkus sinihallitusjuustusuppi ja suu aitas magusaks teha Kadri Lepa küpsetatud kohupiimakook.
Ugala teatrikohviku porrulaugu- ja sinihallitusjuustusupp kuuele
Koostis
3 suurt porrulauku
50 g võid
2 sl oliiviõli
120 g sinihallitusjuustu
2 sl jahu
1 sl Inglise sinepit (Felix)
1,5 liitrit kanapuljongit (3 kuubikut)
jahvatatud musta pipart
parmesani juustu (riivi ise!)
murulauku või rohelist sibulat kaunistamiseks.
Lõika porrulauk õhukesteks viiludeks. Kuumuta suures kastrulis või ja õli ning lase porrulaugul kaetud kaane all 10-15 minutit küpseda. Porrulauk peab olema pehmenenud, kuid mitte pruunistunud.
Seejärel lisa väikesteks tükkideks lõigatud või jämedalt riivitud sinihallitusjuust. Võid panna ka tsipa parmesani (riivi ise!). Hoia temperatuur madal ja sega pidevalt, kuni juust on sulanud.
Siis lisa jahu, sega puust lusikaga pidevalt ja lase kaks minutit haududa. Nüüd pane sinepit ja vala pidevalt puulusikaga segades aeglaselt kastrulisse kuum puljong. Aja supp korraks keema. Seejärel vähenda kuumust, kata kastrul kaanega ja hauta 15 minutit madalal temperatuuril. Lisa maitse järgi pipart.
Serveeri suppi riivitud parmesani juustu ja hakitud murulaugu või rohelise sibulaga. Paku juurde värsket sepikut või kuklit.
Ugala teatrikohviku kohupiima-vaarikakook 20-le
Tainas
5 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilli
2 dl kookoshelbeid
225 g võid
Täidis
1 kg kohupiima
250 g hapukoort
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanilli
400 g vaarikaid (väga maitsva koogi saad ka kirssidega)
Sega jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanill ja kookoshelbed. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks tainaks.
Täidiseks sega kohupiim, hapukoor, munad, suhkur ja vanill.
Pudista ¾ tainast ahjupanni põhjale. Et kooki hiljem paremini kätte saada, kata pann enne küpsetuspaberiga.
Vala tainale kohupiimamass ja kata vaarikatega (või kirssidega). Pudista peale ülejäänud puru.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit.
Jahuta ja lõika ruutudeks.
Sellest kogusest jätkub umbes 20 magusasõbrale. Väike vihje: sellel koogil on komme maitseda järgmisel päeval veel hõrgumalt.