«Meediamull» andis avalöögi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumängus näitas head taset Võhma gümnaasiumi võistkond.
Mälumängus näitas head taset Võhma gümnaasiumi võistkond. Foto: Kaja Karlson

Eelmisel teisipäeval hakkas Viljandi maagümnaasiumis veerema iga-aastane gümnaasiumiõpilaste mälumäng «Meediamull», milles esimest korda lööb kaasa Tarvastu gümnaasium.

Esimeses voorus pistsid rinda XII klasside viieliikmelised meeskonnad Võhma, Abja, Kitzbergi, Tarvastu, Jakobsoni, Paalalinna ja maagümnaasiumist.


Tänavu on mängust kõrvale jäänud Suure-Jaani kool, kuid uustulnukas on Tarvastu gümnaasium.

Žürii liige Rannar Raba avaldas heameelt, et Tarvastu otsustas osa võtta. «Seni oli see ainus Viljandimaa gümnaasium, kes oma kätt polnud valgeks saanud,» täpsustas ta.

Tarvastu õpilaste juhendaja Helle Soots kinnitas, et kool kindlasti jätkab, kuigi algus eriti hästi ei läinud. «See mäng on hea võimalus õpilastel oma teadmisi näidata,» kiitis ta.

Lisaks pärimusmuusika keskuse avalike suhete juhile Rannar Rabale kuulub žüriisse «Sakala» ajakirjanik Gert Kiiler.

Mäng peeti traditsioonilises vormis: oli küsimusi «Sakala» ja «Postimehe» uudiste kohta ning lisaks käsitleti teemasid, mis peegeldavad, kui agaralt ja tähelepanelikult noored meediat jälgivad.

«Küsisime ajakirjanduse ajaloo kohta ja testisime silmaringi taibuvoorus, kus tuli tunda riikide lippe, arhitektuurisaavutusi ja kuulsusi,» loetles Raba.

Kodus pidid võistkonnad ette valmistama tuntud reklaami parodeeriva klipi teemal «Meie kool on parim!». Raba hinnangul oli selliseid klippe, mis sobiks vormistuselt telesse, aga ka niisuguseid, millest žürii aru ei saanud.

Et masu on ka koolidele valusa hoobi andnud, otsustas žürii vabastada võistlejad fänniklubi kaasavõtmise kohustusest.

«Maakoolid oleks linna omadega jäänud ebavõrdsesse seisu, sest sõidukulud käiks üle jõu,» põhjendas Raba. «Rõõm oli näha, et Abja gümnaasium oli sellest hoolimata kaasaelajad kohale saatnud. Ootame ka järgmistel kordadel omadele kaasa elama, ehkki punkte selle eest ei jaga.»

Raba sõnul pole abiturientide taseme pärast põhjust häbeneda. «Nägime tublisid noori, kellel on lai silmaring ja siiras huvi maailmas toimuva vastu,» rääkis ta. «Tahan kiita Võhma võistkonda, kes varasemaga võrreldes näitas end tugevamast küljest ja pakkus Viljandi koolidele konkurentsi.»

«Meediamull» leiab aset kuuendat korda ning mullu võitis maakondlikus arvestuses Paalalinna gümnaasium.

Järgmised kohtumised on 18. veebruaril Jakobsoni gümnaasiumis ja 5. märtsil Võhmas. Finaal leiab aset 9. aprillil Pärnu Koidula gümnaasiumis.

F: Mälumängus näitas head taset Võhma gümnaasiumi võistkond.

TULEMUSED

«Meediamulli» esimese vooru punktid.


Viljandi Paalalinna gümnaasium - 29 punkti
Jakobsoni gümnaasium - 27 punkti
Viljandi maagümnaasium - 23 punkti
Võhma gümnaasium - 21 punkti
Abja gümnaasium - 19 punkti
Tarvastu gümnaasium - 16 punkti
Kitzbergi gümnaasium - 14 punkti.
Allikas: Viljandimaa noortekeskus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles