«Ellujääja» räägib loo Haiti pääsenust Tarmost

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Kallast, Tarmo Jõeveer ja impoviseeritud kaamerastatiiv.
Eve Kallast, Tarmo Jõeveer ja impoviseeritud kaamerastatiiv. Foto: Raivo Lugima

«Ellujääja» meeskond viibib praegu Miamis, kus salvestatakse saadet Haiti katastroofist pääsenud eestlase Tarmo Jõeveeri ja tema perega.


«Sellest saab väga vahetu ja emotsionaalne saade,» ütles saatejuht Eve Kallaste. «Tarmoga on muidugi ka Eesti pressis intervjuusid ilmunud, aga kui inimene räägib sulle silmast silma, on see ikka hoopis midagi muud, kui läbi kellegi teise vaatenurga. Tarmo ja tema pere on suurepärased inimesed ning südamega asja juures. Selles saates tuleb palju vahetut videomaterjali. Filmime Tarmo, tema kaasa Mamie ja nende laste Sirja ja Sanderi kodust elu.»

«Tarmol on hästi armas perekond ja Mamiele väga meeldib, kui hästi on Tarmo sugulased Eestist ta omaks võtnud. Nende juures külas on väga hea olla,» kiitis Kallaste võõrustajaid. Tarmo on muide saatejuht Kallaste koolikaaslane, nii et nad tunnevad teineteist juba varasemast ajast.

«Täna osaleme Tarmoga Miamis korraldataval heategevusüritusel, mille eesmärk on Haiti maavärinas kannatanutele valuvaigisteid saata,» rääkis Kallaste tööplaanidest. «Praegu peavad arstid seal ilma tumestuseta purustatud jäsemeid amputeerima ja operatsioone tegema. Mamie võtab haitilaste aitamist väga südamesse.»

«Loodame sel heategevusüritusel kohtuda ka Tarmo töökaaslastega, kes Haitilt tulevad, et saada vahetuid muljeid katastroofijärgsest olukorrast. Kriisikoldes vahetatakse inimesi sageli, sest stress on loomulikult meeletu,» ütles Kallaste.

Praegu on Miamis 21-26 kraadi sooja, leebe tuul ja vahelduv pilvitus. Eesti mõttes kaunist ilmast (mida kohalikud siiski aastaaja kohta jahedaks peavad) hoolimata ei kulge saate tegemine viperusteta. Kõigepealt suutis lennufirma ära kaotada kaameratööks hädavajaliku statiivi ja kaameraalus tuli ehitada improviseeritud materjalidest (vaata pilti nr 3). Kohe kohalejõudmise ööl kihutati ajavahest kurnatud saatemeeskond Miami Beachil asuvast hotellist välja, sest rakendus tuletõrjehäire. Õnneks kahjutuld siiski ei süttinud ja keegi kannatada ei saanud, saate tegemine kulgeb edukalt.

Saade on eetris esmaspäeval, 8. veebruaril Kanal 2s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles