Aleksei Pankow: ähvardasin töötajaid vaid mängupüstoliga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Pankowi Empire Carnaval Club Venuses 13.12.08
Aleksei Pankowi Empire Carnaval Club Venuses 13.12.08 Foto: Jelena Rudi
Vene kogukonna peomaailmas viis maksmata töötasu kakluse ja relvaga ähvardamiseni, kirjutas Elu24 27. jaanuaril. Peokorraldusfirma Eventline Group juht Aleksei Pankow tungis töötajate väitel neile kallale ja ähvardas püstoliga. Firma juht viidi arestimajja ja sai sõna sekka öelda alles eile, peale arestikambrist vabanemist. 

Juhtunust lühidalt:

26. jaanuari õhtul kella 21.00 paiku lahvatas peokorraldusfirma Eventline Group kontoris Tallinnas Vilmsi tänaval nädalate jooksul kuhjunud pinge vägivallaks. Firma lepingulised töötajad Aleksei Golikov, Elena Stadnitšenko ja Sergei Gontšarov soovisid omanikult Aleksei Pankowilt saada lubatud tasu. Raha maksmise asemel tungis aga Pankow neile hoopis kätega kallale ning ähvardas püstoliga.

Aleksei Pankow, mis tol õhtul juhtus? Töötajad ütlesid, et tungisid neile relvaga vehkides kallale.

Aleksei Golikov pole kunagi olnud Eventline Group`i töötaja. Golikoviga tehti mind tuttavaks umbes seitse kuud tagasi Stiljagi peol, kus ta töötas riidehoius. Sellest ajast hakkasime sõbrunema ja ta aitas mind aeg-ajalt, omal initsiatiivil, projektide korraldamisel.

Selle ajaga andsin talle üle oma rikkaliku kogemuse. Esialgu, kui tal olid raskused rahaga, aitasin teda väga palju. Näiteks maksin teenitust kaks korda rohkem.

Aga nii, kui Golikov hakkas tundma, et tal on piisavalt kogemusi projektide iseseisva realiseerimise tarvis, tõi ta minu juurde Sergei Gontšarovi, kes kokkuvõttes vedas firmat alt, näidates mõningate sponsorite ees firmat mitte väga heas valguses.

Millega Gontšarov siis hakkama sai?

Tal oli vastutustundetu suhtumine ja ta oli ka väga kogenematu. Pärast seda keelasin Gontšarovil meie kontrorisse ilmuda. Varsti teatas aga oma soovist meid aidata Gontšarovi asemel  Jelena Stadnitšenko.

Kõik need kolm inimest tundsid aga üksteist väga hästi ja ma ei teadnud isegi, et nad plaanivad midagi minu selja taga. Viimase nelja kuu jooksul hakkasid pinnale ujuma mõned faktid, mille taga seisavad just need kolm tegelast.

Mida need kolm paharetti siis Sinu selja taga sahkerdasid?

Ma sain teada, et nad tegid järgmist:

- Kopeerisid minu klientide andmebaasi isiklikuks kasutamiskeks

- Kopeerisid nimekirju külalistest, keda kutsutakse alati minu üritustele

- Minu teadmata käivad Golikov ja Gontšarov minu sponsorite juures, saavad kingitusi isiklikuks kasutamiseks. Sellepärast pean sponsorite ees vastama aga mina.

- Nad peavad minu selja taga läbirääkimisi minu osanikega oma projektide loomiseks.

- Trükitud kutseid minu üritusetele ei jagatagi tasuta, suurem osa läheb hoopis müügiks.

- Vautšerid ja sponsoritelt saadud kingitused meie klientide jaoks müüvad ja kasutavad oma isiklukuks tarbeks hooppis Golikov ja Gontšarov.

- Riietehoiu abilised, keda soovitas Golikov, petavad klientidelt raha välja, võttes raha nelja numbri eest, aga riided pannes ühele numbrile. Tulemuseks 45 krooni taskusse ja 15 kassasse.

- Gontšarov veab firmat alt ettevõtte ProfSMS ees, pidades nendega läbirääkimisi suurest rahasummas, kasutades minu nime ja minu firmat, omamata selleks õigust.

- Lõpuks tekkisid kuulujutud Golikovi sõprade ja lähedaste ringis, et pärast Stiljagi üritustesarja kavatseb ta Pankowi ja firmat Eventline rahaliselt petta. 

Miks Sa töötad inimestega, kes ei ole usaldusväärsed? Miks Sa nendega koostööd varem ei lõpetanud?

Tegelikult on Golikov alati olnud hea abi, kuid vahel käitus vastutustundetult projekti ja kokkulepete suhtes. Selliste ebameeldivuste eest pidin kokkuvõttes mina vastutama.

Võib-olla maksid Sa neile liiga vähe, kui üldse? 

Kõik  Eventline Group OÜ loodud projektid olid minu loodud algusest lõpuni. Näiteks American Pie projekt ja kontseptsioon olid sada protsenti minu loodud. Gontšrov andis tõuke ainult nime ideele.

Peoreklaamides ripub üritus American Pie, mis peaks toimuma juba sel reedel klubis Oscar. Mis sellest saab?

Jah, American Pie, mis peaks toimuma reedel klubis Oscar, toimub ilma minu loata ja sekkumiseta. 

Mis edasi saab?

Mul on palve partneritele. Võtke arvesse see, et teie juurde on tulnud inimesed ja palunud  toetada projekti minu nimel. Kahjuks olete te tõsiselt petta saanud. Neil inimestel pole mingit pistmist minu firmaga, neil pole õigust kasutada minu nime või mu firma nime.

Golikoviga katkestasin kõiki suhteid pärast aastavahetust ja nädal enne viimast Stiljagi pidu, mis toimus Vertigos. 

Mis siis tegelikult Eventline Group OÜ kontoris esmaspäeval juhtus?

Esmaspäeva õhtul tuli Golikov minu kontorisse Vilmsi tn. Ma palusin jätta tal mulle kõik minu asjad, mida olen andnud talle ajutiselt kasutada. Seejärel palusin tal lahkuda kontorist ja mitte kunagi tagasi tulla!

Tulemuseks kargas Golikov toolilt ja hakkas karjuma, et ma tahan teda rahadega petta. Mina vastasin, et petta ei kavatse. Ütlesin, et tänan teda siis, kui saan raha tema võlglastest tuttavatelt. Nendele tehtud projektide eest, nagu sai ka varem räägitud.

Golikov jätkas minu provotseerimist järgmiste ähvardustega: «Helistan ühele naistuttavale (ei hakka nime nimetama), ta saadab sulle bandiidid peale!»

Siis provotseeris Golikov kaklust, mille käigus üritas ise kontorist põgeneda ja oma autosse istuda. Ära joostes, ähvardas ta, et see ei lõpe niisama: «Ma tulen mitte üksi, sinuga hakkavad rääkima teised inimesed, elu ei näi sulle siis magus!»

Kas Sa ähvardasid Golikovi?

Minu poolt mingeid ähvardusi polnud. Umbes viis minutit seisime auto juures, rääkides kõrgendatud toonides, mille tulemusena mõistsin, et vestlus on mõttetu. Siis pöörasin ringi ja läksin kontorisse.

Miks politsei kutsuti?

Politsei kutsus Golikovi tüdruksõber. Umbes 30 minutit hiljem ilmusid kontori ukse juurde Jelena Stadnitšenko ja Sergei Gontšarov meediaga. Nüüd mõelge ise, milleks seda tehakse, sel kolmikul on eesmärk kõrvaldada mind kui tõsist konkurenti turul. Sellest teab praktiliselt terve linn.

Need inimesed, kes teavad mind hästi, helistasid mulle terve eilse päeva ja keegi ei uskunud meedias kirjutatut. Kõik teavad, et ähvardused ja muu taoline pole minu stiil.

Pealtnägijate sõnul vehkisid Sa siiski relvaga, lõhkusid Golikovi autoakna, nii et verd lendas...

Seal ei olnud mingit relva. See polnud isegi gaasipüstol, lihtsalt mänguasi... Ähvardasin neid mängupüstoliga... Kogu nende poolt levitatud info on vale. Ma lihtsalt lõhkusin nende autoakna ja sellepärast olidki kõik kohad verd täis. Asja uurib politsei ja tõde selgub omal ajal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles