Apelsin ja Kukerpillid annavad Rock Cafes ühiskontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Apelsin saates «Täna õhtul»
Ansambel Apelsin saates «Täna õhtul» Foto: ERR

Juba homme, 29. jaanuaril jagavad ürituse «Legendide õhtu» raames Rock Cafe lava kaks Eesti muusika suurkuju - Apelsin ja Kukerpillid. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

Kunstiülikooli üliõpilaste moodustatud folkansambli Kukerpillid esimene avalik esinemine toimus 1.aprillil 1972 Eesti Reklaamfilmi telesaates.

Sellest ajast on esinetud nii Eesti kui muu maailma lavadel, nii üksi kui Eesti tuntud lauljate ja tantsurühmadega, esitatud rahvalaule, kantrimuusikat (eriti bluegrass- ja Cajun-stiili), rockabilly’t ja omaloomingut, võidetud auhindu festivalidel, uuritud läbi rahvamuusika arhiivid ja lindistatud laulikute laule kõikjal Eestis. Salvestatud on mitusada laulu ja pillilugu, välja antud 8 LP plaati ja CD-d, osa neist topeltalbumid, palju kassette ja ühisplaate teiste artistidega.

Ansambel Apelsin alustas 1974.a. mais. Esimesse koosseisu kuulusid Tõnu Aare, Ants Nuut, Harry Kõrvits ja Jaan Arder. Pärast Tõnu Aare naasmist sõjaväest Siberis 1975.a. lisandusid veel Gunnar Kriik, Ivo Linna ja Mati Nuude.

20. juubeli puhul üllitati Apelsini esimene kokkuvõtlik CD - Apelsin XX. Kokku on ansamblil ilmunud 4 LP-d ja 4 CD-d. Küllaltki suure osa muusikast, mis Apelsinile populaarsust on toonud, moodustab omalooming (T. Aare, G. Kriik). Tähtis koht on ka naljal nii muusikas kui tekstis. Laulutekstide autoriteks on enamalt jaolt Ott Arder, Henno Käo ja Priit Aimla. Ansambli muusikaline moto - igaühele midagi (ehk polkast rokini) - peab paika tänaseni. Aegade jooksul on ansambel esinenud rohkem kui kuuendikul planeedist.

Piletid kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti hinnaga alates 100 krooni. Uksed kontserdile avanevad kell 21.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles