Kabli looduskeskus korraldab tasuta loodusretki

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli linnuvaatlustorn.
Kabli linnuvaatlustorn. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kabli looduskeskuses on alanud tasuta looduseteemalised õpperetked, mis on mõeldud üldhariduskoolide noorematele klassidele ja lasteaedade vanematele rühmadele talvise looduse tundmaõppimiseks.


Kabli looduskeskuse juhataja Küllike Sisaski sõnutsi on paarikümne õpilasega gruppidel võimalik valida kahe programmi vahel.



“Looduse talvine elu” tutvustab tuntumaid kodumaiseid loomi ja linde ning seda, kuidas nad talvel hakkama saavad. Kolme tunni sisse mahub paarikilomeetrine matk metsas, kus uuritakse loomade-lindude tegevusjälgi lumel, tutvutakse nende toiduahelaga ja räägitakse, kuidas metsloomad talvel metsas käituvad, et ellu jääda. Samuti vaadatakse looduskeskuse väljapanekut ja filmi “Kes meil metsas elavad?”.



Kolmetunnist õpperetke “Kuusk – looduse elujõu sümbol” korraldab looduskeskus Laiksaare õpperajal, paarikilomeetrisel matkal õpitakse tundma meie metsades tavalist puuliiki.



Sisask nentis, et õues paukuva pakase tõttu on esimesed registreeritud retked edasi lükkunud, kuid sel nädalal tuleb mitu kooligruppi looduskeskusesse. “Vabu päevi on veel küll, nii et need, kel on soov osaleda talvises programmis, võiksid endast teada anda,” kinnitas ta.



“Väga populaarne on “Looduse talvine elu”, kõik tahavad lumelt lugeda jälgede salakirja. Liigume lume peal ja vaatame, kes on jäljed maha jätnud. Kuid kuusepuustki oleks tore teada rohkem kui seda, et me ta jõuluks tuppa toome,” rääkis Sisask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles