Pärnu linnaorkester jätkab hooaega "Tantsu ja armastusega"

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Linnaorkester.
Pärnu Linnaorkester. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnaorkester jätkab oma hooaega neljapäeval kontserdiga "Tants ja armastus", kus kuuleb kuulsate helilooloojate vähemtuntud palasid.


Dirigendipuldis on hollandlane Lukas Groen, kes otsustanud oma elu Eestiga siduda, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



Lukas Groenile ei ole see esimene koostöö Pärnu linnaorkestriga - eelmise aasta lõpus Pärnu Filharmoonias produtsendina tööle asunud dirigent ja helilooja juhatas advendikontserte ning on enne siiakolimist teinud nendega koostööd Neeme Järvi suveakadeemia kursuslasena.



Üle-eelmisel aastal Eestisse kolinud Groeni on siinse eluga rahul ja leidnud rakendust nii dirigendi kui produtsendina. Heliloojana on Lukas Groen kirjutanud ansamblitele, kooridele, orkestritele ja dokumentaalfilmidele ning töötab praegu oma esimese ooperi kallal.



Lukas Groeni Eestimaale sattumises mängis suurt rolli armastus. "Tants ja armastus" ongi pealkirjaks kontserdikavale, kus kõlamas Poulenci, Wagneri, Elgari, Stravinski ja Piazzolla vähetuntud lood, mis kõik on tantsulised ja armastuse teemast kantud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles