Galerii: nutikate ideede konkurss Uus-ReUse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ReUse Republic kuulutas välja konkursi Uus-ReUse, et leida lennukaid ideid taaskasutuse vallast ning motiveerida inimesi leiutama säästlikke lahendusi. Osaleda võisid nii elukutselised disainerid kui ka vabakutselised ja niisama huvilised.


Konkursitöid laekus üle 80 ning 41 erinevalt inimeselt. Kõik tööd olid korralikult valmis meisterdatud ning üles pildistatud.

Žüriisse kuulusid Tarmo Luisk (tootedisainer), Ester Kannelmäe (moedisainer ja moetoimetaja), Mari Martin (ReUse Republic eestvedaja) ja Kaidi Laur (Kristiine Keskuse turundusjuht).

Žürii otsus lähtus järgenevatest aspektidest:

• Idee on nutikas ja innovaatiline.
• Tööde juures on kasutatud olemasolevaid ja/või keskkonnas üle jäävaid materjale.
• Oodatud on nii moevaldkonna - rõivad, ehted, aksessuaarid jne - lahendused kui ka disainilahendused kodukujunduse ja tootedisaini valdkonnast.
• Disainilahendus on ennekõike huvitav, praktiline ja funktsionaalne - lahendusel on tarbimisväärtus.
• Ideed on võimalik ka efektiivselt produtseerida.


I koht väärtuses 5000 krooni

IDEE - Lumepall laevalgusti. Autor: Laura Toomsalu

II ja III koht väärtuses 1000 krooni

IDEE II - KROK. Autor: Margit Lillemaa
IDEE III - Särgist kleit. Autor: Anna Aksjonova

ReUSe Republic aitab lemmiktöid ka produtseerida ning need lähevad müüki ReUSe Republicu disainiturul 3.-7. veebruarini Kristiine Keskuses.

Lisaks nendele töödele tuleb müügile ka kolmekümne disaineri looming, mis pärineb heade moebrändide laojääkidest. Ehk siis, disainerid disainivad ümber moebrändide praaktooted ja jäägid, millest valmivad keskkonnasõbralikud ning unikaalsed esemed parima hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles