Reedel selguvad trummi ja bassi «kuldmunad»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenna Kuurmaa, kelle Inztance´i remiksitud «Loomeinimesed» võitis eelmisel aastal edetabelis «DNB Parimad» Eesti lugude esikoha.
Lenna Kuurmaa, kelle Inztance´i remiksitud «Loomeinimesed» võitis eelmisel aastal edetabelis «DNB Parimad» Eesti lugude esikoha. Foto: Daniil Harik

Sellel reedel, 29. jaanuaril selguvad 2009.a parimad trumm ja bass muusikas. Raadio 2 saated Tjuun In ning Tramm ja Buss  on koostanud raadiokuulajate ning peolkäijate abiga edetabeli R2DNB. Võitjad tehakse teatavaks saates «Tjuun In» ning auhinnad antakse üle klubis Korter toimuval pidulikul peol.

Tramm ja Buss ning Tjuun In on Raadio 2 õhtuse vööndi saated, mis kõlavad eetris esmaspäeva ja reede õhtul. Juba aastaid on Eestis koostatud trummi ja bassi raadioedetabelit, kuid kolm aastat tagasi otsustasid kaks raadiosaadet, «Tramm ja Buss» ning «Tjuun In» oma jõud ühendada ning koostada raadiokuulajate abiga edetabel DNB PARIMAD, traditsiooni jätkatakse ka sel aastal.

Reedene «auhinnagala» algab õhtul kell 22.00 saates Tjuun In ning jätkub alates südaööst klubis Korter. Korteris auhinnatakse võitjaid ning mängitakse muusikat. Lisaks Tramm ja Buss ning Tjuun In saatejuhtidele esinevad ka edetabeli lemmikud.

2009.a oli muusikalises mõttes huvitav nii Eestis kui välismaal trummi ja bassis toimuvaga. Eesti trummi ja bassi kolmikul Mutated Formsil tuli lisaks erinevatele singlitele Allsorts plaadifirma alt välja Glory Days Ep, Inztance´ilt ilmus koostöös Trisectoriga Hospitali tütarplaadifirma Med School alt «Trace Of a Smile».

S.I.N´ilt ilmus Umblu alt EP «Year Zero“»ja detsembri alguses ilmus kodumaine kogumik «Eesti drum´n´bass vol 3». Välismaailmas toimuva võiks kokku võtta eelkõige kui albumite aasta, muuhulgas ilmus kauamängivaid ka vanematelt tegijatelt, näiteks: Ed Rush & Optical «Travel the Galaxy», Sub Focus «Sub Focus», Alix Perez «1984», Blu Mar Ten «Natural History», Logistics «Crash Bang Wallop», Lynx & Kemo «The Raw Truth», Dom & Roland «No Strings Attached».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles