Pankow: «Tapan ära!»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öises Kadriorus ähvardati relvaga.
Öises Kadriorus ähvardati relvaga. Foto: Karli Saul

Vene kogukonna peomaailmas viis maksmata töötasu kakluse ja relvaga ähvardamiseni.


Eile õhtul kell 21.00 paiku lahvatas peokorraldusfirma Eventline Group kontoris Tallinnas Vilmsi tänaval nädalate jooksul kuhjund pinge vägivallaks. Firma lepingulised töötajad soovisid omanikult Aleksei Pankowilt saada lubatud tasu. Raha maksmise asemel tungis Pankow töötajale kätega kallale ja ähvardas teda gaasipüstolist.

Kannatanu, samuti Aleksei (ehk väike Aleksei, nagu kaastöölised teda lühikese kasvu pärast kutsuvad) suruti Pankovi poolt põrandale. Siis kostitas firmaomanik teda rusikahoopidega.

Jutustavad pealnägijad, Eventline Groupile tööd teinud Elena ja Sergei: «See oli hirmus. Pankow läks täitsa endast välja, karjus ja peksis. Siis tuli Pavel (veel üks firma töötaja) ja me saime Pankowi niikaua kinni hoida, kuni Aleksei oma tüdrukuga välja põgenes.»

Edasi arenesid sündmused tormiliselt. Raevunud Pankow rebis end lahti ja tormas õue põgenikke jälitama. Elena ja Sergei sõnul oli Aleksei juba koos tüdrukuga oma valgesse Maza 626 jõudnud istuda, kuid ei saanud õuest välja sõita, sest tõkkepuu oli alla lastud.

Politsei saabudes kallaletungija rahunes

Kui Aleksei oleks teadnud, mis tal lähemate minutite jooksul tuleb üle elada, oleks ta kõhklematult autoga tõkkepuud ramminud nagu ameerika filmis. Pankow sööstis oma Volkswagen Touaregi juurde, haaras sealt käsirelva ning sammus raevunult Mazda poole.

Ta lõi relvapäraga sisse Mazda juhiakna, suunas toru auto sisemusse ja karjus: «Tapan ära!». Autos vabisesid hirmunult klaasikildudest vigastatud Aleksei ja tema tüdruk, üritades raevunud maniaki eest parempoolsete uste kaudu põgeneda.

Selle aja peale jõudis kohale politseipatrull, mida olid alarmeerinud ehmunud naabrid. Tõsi küll, neile jäi mulje, et keegi üritab autot ärandada ja nad soovisid relvakangelase üritust peatada.

«Kui politsei kohale jõudis - kohe neli autot tuli - siis viskas Pankow relva lumehange ja rahunes nagu nõiaväel: ei osutanud vastupanu ei politseile ega üritanud enam Alekseid rünnata,» jutustasid Elena ja Sergei. Veel enam, Pankow eitas üldse, et mingid relvad olid mängus olnud. Sellegipoolest tõi politsei kohale teenistuskoera, kes Pankowi gaasipüstoli lumehangest üles leidis.

Ehkki Pankow ähvardas Alekseid vaid gaasipüstoliga, oli viimasel tõsine põhjus oma elu pärast mures olla. Varem oli Pankow seda relva töötajatele näidanud ja kiitnud, et tegemist on päris püstoliga.

Vägivallani viis kuuekümne tuhande kroonine võlg

Raha, mille pärast kogu ekstsess puhkes, pole eriti nimetamist väärt. Elena ja Sergei rääkisid, et kokku oli Pankow kolmele inimesele võlgu umbes 20 000 krooni igaühele. See pole just summa, mille pärast enesevalitsust kaotada. Lepingud olid sõlmitud nii, et pidusid korraldavad töötajad saavad teatud protsendi sissetulekust. Ehkki ööklubid, kus neid pidusid tehti, väidavad, et üritused läksid korda ja teenisid kasumit, olevat Pankow inimene, kes eriti jagada ei armasta.

Pankowiga kokku puutunud inimesed teavad rääkida, et mees on labiilse närvisüsteemiga. Pankow nõuab tungivalt, et tema perekonnanimi tuleb kirja panna justnimelt w-tähega lõpus. Korduvalt on olnud juhuseid, kus ta avalikus kohas, isegi kesest kaubanduskeskust enesevalistuse kaotab, karjub ja sõimleb. Ei Elena ega Sergei soostu kinnitama, et Pankow võis sellisel puhul mingite psühhotroopsete ainete mõju all olla.

«Meie pole pealt näinud, et ta midagi tarvitaks,» räägivad tunnistajad ja teevad koos pika pausi. «Ei tea, mis nüüd saab. Meie asjad on kontoris, aga selle võtit meil ei ole. Ei usu, et me oma raha veel kunagi näeme. Aga selle mehega me enam iial koos ei tööta!» Sedasama kinnitavad ka Eventline Groupi korraldatud pidudel esinenud artistid.

Eventline Group loodi ligikaudu üheksa kuud tagasi. Firma on korraldanud selliseid populaarseid vene pidusid nagu Американский Пирог ja СТИЛЯГИ. Eestisse saabus Pankow Saksamaalt, enne peoäri tegeles ta ehitusmasinate vahendamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles