Komöödiateater toob viljandlastele nalja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval, 8. veebruaril kell 19 etendub Viljandi kultuurimajas „Spioon Venemaalt".
Esmaspäeval, 8. veebruaril kell 19 etendub Viljandi kultuurimajas „Spioon Venemaalt". Foto: Komöödiateater

Komöödiateater tuleb veebruarikuus Viljandisse kahel korral: esmaspäeval, 8. veebruaril kell 19 etendub Viljandi kultuurimajas „Spioon Venemaalt" ning laupäeval, 20 veebruaril kell 15 sealsamas „Meri ja Orav".


„Spioon Venemaalt" esietendus 1. juulil 2009 Arukülas, millega tähistati populaarse näitleja Ines Aru 70. juubelit. Järgnes menukas suvetuur Eesti vabaõhulavadel, kus juulikuus anti koguni 24 etendust! Publiku soe vastuvõtt julgustas jätkama ja nüüd mängime seda lõbusat lugu jälle saalides.



Herman Simmi spiooniskandaal jahmatas vist kõiki eestlasi, kes tahaksid selle meelsasti unustada. Seda aitab teha lahe inglise komöödia, kus näpatakse hoopis meie suure idanaabri suuri saladusi.



Peategelane on Lääne spioon Hans, kes on nagu kameeleon ja keegi ei tea, kas ta on mees või naine... See tekitab hulgaliselt koomilisi olukordi, kuni saabub ootamatu lõpplahendus.


Osades: Ines Aru, Tarvo Krall, Marika Korolev, Veikko Täär, Merle Palmiste, Agnes Aaliste ja Peeter Volkonski.



Piletid müügil Selveris, Statoilis ja kohapeal.



Eesti populaarseima nüüdiskirjaniku Andrus Kivirähki "Meri ja Orav" on varemgi teatrilaval olnud Vanalinnastuudios ja Vana Baskini Teatris, aga paljudel on see kindlasti veel nägemata.



„Ivan Orava mälestustes" ilmunud näidendile on uut teksti juurde lisatud, mille Kivirähk kirjutas Eesti Raadio 80 aasta juubeliks.



Meie koomikute koorekihti kuuluvad Egon Nuter ja Andrus Vaarik on igatahes seda väärt, et neid ikka ja jälle nautida. Seda enam, et kehastatavad kujud on aastatega perfektseks lihvitud, kuid alati ka improviseeritakse, mis muudab iga etenduse kordumatuks.



Nagu pealkirigi ütleb, mängivad näitlejad legendaarseid tegelasi, kes sedapuhku kirjutuslauda pööningult alla veavad. See füüsiline töö käib aga korüfeedele ilmselt üle jõu ja nii nad sisustavadki aega kehakinnitamisega, väikse napsiga ja vaimuka vestlusega, mida võimaldab Kivirähki sädelev dialoog.



Hiljuti käisid Nuter ja Vaarik koos autoriga USA-s, kus esitasid seda komöödiat New Yorgis ja Baltimore'is (vaata eelmise aasta 14. aprilli „Postimeest").



Lavastuse tasemest räägib seegi, et hiljuti otsustas Eesti Televisioon selle lindistada ning valminud on ka DVD, mille esitlus toimub ka Viljandi etendusel.



Piletid müügil kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles