«Ellujääja»: Raul pääses surmast uskumatu tahtejõu abil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Suits
Raul Suits Foto: Kanal 2

Seekordne Kanal 2 saade «Ellujääja» rääkis puutöömeister Raul Suitsust, kes jäi kümme aastat tagasi metsas langeva puutüve alla.

Raul käis töökoja ehitamiseks tuulemurrust puid võtmas. Telefoni tal kaasas polnud, külma umbes kaheksa kraadi ning suundus viimast päeva Žiguliga metsa puid tooma.

Ta läks autost umbes kilomeetri kaugusele, kust leidis pooleteise meetri kõrguselt pooleks murdunud puu, mis oli sinna üles pidama jäänud. Raul otsustas selle alla lõigata, kuid ei pannud tähele, et see on kahe teise puu vahele vibusarnaselt pinge alla jäänud. Ühel hetkel kõlas kõva raksatus ja puu kukkus talle selga.

«Hirmus valu käis jalast läbi. Niisugune tunne, nagu oleks mitu hammast ilma tuimestuseta välja tõmmatud,» kirjeldas Raul.

Kaugemalt kostsid saehääled, kuid Rauli karjumist keegi ei kuulnud. Jämeda noti abil tõmbas ta käeulatusest välja jäänud, kuid endiselt töötava sae enda juurde ning lõikas puu maha. Jalavigastus tegi minestuse ääreni viivat valu.

Tal tuli metsast välja pääsemiseks roomata ligi kilomeeter, milleks kulus ligi viis tundi. Autoni jõudes avastas ta, et võtmed on kadunud. «Siis oli natuke hüsteeria, et mis edasi saab,» tunnistas mees.

Tal õnnestus pika logistamise peale autosse pääseda ning see juhtmeid ühendades käivitada. Lukus rooli, ühe jala ja kepiga gaasi andes jõudis Raul Alatskivi töökoja juurde, kust talle kiirabi kutsuti. Kiirabi fikseeris jala, soojendas ta üles ning Raul oli pääsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles