Kilingi-Nõmmes kõlavad kaunid metsalaulud

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi lauluvõistlusel "Miku seenelkäiku" esitanud Tauno Tamm Uulu põhikoolist.
Kolm aastat tagasi lauluvõistlusel "Miku seenelkäiku" esitanud Tauno Tamm Uulu põhikoolist. Foto: Henn Soodla

Neljapäeval 28. jaanuaril kuuleb Kilingi-Nõmmes metsalaule, kui aset leiab järjekordne lauluvõistlus “Kauneim metsalaul”.


2005. aastal Kilingi-Nõmmes kui metsapealinnas alguse saanud maakondlikul lauluvõistlusel astub Liisi Koiksoni juhitava žürii ette tänavu 142 lauljat Pärnumaa 13 koolist. 17 lauluõpetajat-juhendajat on ette valmistanud ühtekokku 54 laulu.



Igal aastal on võistlustel osalenud Kilingi-Nõmme gümnaasiumi, Audru ja Häädemeeste keskkooli, Surju ja Jõõpre põhikooli laululapsed. “Seekord ootame väga, et kohale jõuaks uustulnuk – Kihnu põhikooli esindaja,” ütles Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õppejuht Mari Karon.



Ürituse eestvedaja, Kilingi-Nõmme gümnaasiumi huvijuhi Laine Ülemaante ütlust mööda antakse peale eri vanuseastmete kolme parema solisti, dueti ja ansambli valimise välja kaks eripreemiat, need on “Kaunim metsalaul” ja “Väike laululind”.



Mullu tunnistas žürii kaunimaks metsalauluks Uulu põhikooli õpilase Tauno Tamme esituses ja Toomas Volli juhendamisel kõlanud laulu “Ürask”. Preemia “Väike laululind” läks Massiaru algkooli õpilasele Jaanus Taltsile laulu "Proloog" eest, teda juhendas õpetaja Lelde Jalakas.



Kilingi-Nõmme gümnaasiumi kuuendat korda korraldatav maakondlik lauluvõistlus “Kaunim metsalaul 2010” algab 28. jaanuaril kell 12 Kilingi-Nõmme klubis ja on kuulajaile tasuta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles