Rakverelased tulevad külla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt lavastuses "Kui Harry kohtas Sallyt".
Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt lavastuses "Kui Harry kohtas Sallyt". Foto: Alan Proosa

1. veebruaril on Viljandi Ugalal taas külas Rakvere Teater, kes toob kaasa kaks möödunud sügisel esietendunud uuslavastust.


Päeval kell 12 tulevad Erki Aule lavastuses "Kaval-Ants ja Vanapagan" viljandimaalaste ette kaks Eesti rahvajuttudest tuntud igipõlist kangelast - suur ja lihtsameelne Vanapagan ning nutikaid krutskeid täis Kaval-Ants.

Lugugi, mida need kaks kanget selli vestavad, on kõigile tuttav. Vanapagan palkab Kaval-Antsu endale sulaseks, aga millegipärast juhtub ikka nii, et ta ise kõik töö ära teeb ja selle eest sulasele veel palkagi maksab.

Mis sellest kõigest aga saab ja kas peale jääb töökus ja tarkus või hoopis kavalus ja rahaahnus, see selgub juba teatrisaalis. Sest aja jooksul on Kaval-Antsust ja Vanapaganast kaasaegsed mehed saanud, ning tänapäeval on paljud asjad hoopis teistmoodi kui vanasti. Kogupereetenduses mängivad Volli Käro ja Velvo Väli, kunstnikutöö tegi Erki Kasemets ning helikujunduse lõi Tarmo Kesküll.

Samal õhtul kell 19 astuvad Ugala suurele lavale aga Harry ja Sally Rakvere Teatri lavastusest "Kui Harry kohtas Sallyt".

See tuntud menufilmil põhinev Nora Ephroni ja Marcy Kahani romantiline komöödia keskendub ühele olulisemale ja vanimale teemale inimkonna ajaloos - armastuse leidmisele ja äratundmisele. Kas sõprus mehe ja naise vahel on võimalik või jääb seksiteema sõprusele jalgu? Kas sõpradest võivad saada armastajad või jääb sõprus armastusele jalgu? Kas sõprus ja armastus suudavad koos eksisteerida?

Harry ja Sally kohtumise, sõbrunemise ja armastuse lugu sai tuntuks juba 20 aastat tagasi, mil esilinastus samanimeline film Billy Christali ja Meg Ryaniga nimiosades. Rakvere Teatri lavastuses mängivad peaosi Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt ning kaheteistkümne aasta jooksul New Yorgis lahti rulluvat lugu Harryst ja Sallyst liigendavad Eesti paaride kohtumiste- ja armastuslood, mis salvestati lavastuse jaoks eelmisel suvel.

"Kui Harry kohtas Sallyt" kirjutasid Nora Ephron ja Marcy Kahan, lavastas Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide osakonna vastne juhataja Jaanika Juhanson ning kunstnikutöö tegi Erki Kasemets. Lavastuse videod valmisid režissöör Kati Kivitari ja operaator Maiju Ingmani käe all. Nimitegelasi kehastavad Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt, teistes osades Liisa Aibel, Erni Kask, Rauno Kaibiainen ja Eili Neuhaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles