Paikusel esitletakse kuuendat ajalooraamatut

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljametsa muuseumi juhataja Laine Järvemäe käes on valla ajaloosarja kuues osa.
Seljametsa muuseumi juhataja Laine Järvemäe käes on valla ajaloosarja kuues osa. Foto: Urmas Luik

Paikuse kodu-uurijate seltsing sai valmis kuuenda osa vallaelu käsitlevast ajalooraamatute sarjast “Kahe jõe vahel. Meie elu läbi aegade”, mille esitlus toimub esmaspäeval kell 15 Paikuse vallamajas.


Kuuenda raamatu tarvis on arhiivides andmeid ja vallaelanikelt mälestusi kogunud või ise minevikku meenutanud, samuti hiljutisi olulisi sündmusi koduvallas kirja pannud koduloolased Heldor Käärats, Malle Viirsalu, Laine Järvemäe, Laine Lapp, Harri Timberg ja Elvy Ennis.



Raamatusse on kirja saanud vallaelanike mälestused tööaastatest kolhoosis, pereelust ja juhtumistest, laatadest ja hiljutise sündmusena juubelilaulupeo tuletoomisest mullu suvel Paikuse kaudu.



Artiklid raamatuks kokku seadnud Laine Järvemäe sõnas, et sarja kuude ossa on kõige suurema panuse andnud Heldor Käärats ja Elvy Ennis. Teemad, mida uurida ja millest kirjutada, on valinud koduloolased ise.



Paikuse valla 20. aastapäevaks 2011. aastal loodavad koduloolased seni ilmunud kuue raamatu põhjal kokku panna Paikuse valla ajalugu käsitleva koguteose.



Sarja kuues osa on saadaval Paikuse vallamajas ja Seljametsa muuseumis. Raamat anti välja kohaliku omaalgatuse programmi ja Paikuse vallavalitsuse toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles