Tulevase kuninganna pruutkleidi jaoks valmis 30 meetrit kangast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna esitleti Rootsis ka ametlikku, erinevatest esemetest koosnevat pulmaseeriat, millel on kujutatud kroonprintsess Victoriat ja Daniel Westlingi.
Täna esitleti Rootsis ka ametlikku, erinevatest esemetest koosnevat pulmaseeriat, millel on kujutatud kroonprintsess Victoriat ja Daniel Westlingi. Foto: Scanpix Sweden

Rootsi kroonprintsess Victoria kuninglike pulmade ettevalmistused on täies hoos. Äsja valmis pruutkleidi tarbeks 30 meetrit siidkangast.


Pulmakleidi valmimisel silma peal hoidev disainer Camilla Thulin rääkis väljaandele Svensk Dam, et kleidi tarbeks kooti kangas vanade rootsi käsitöötraditsioonide kohaselt. Tegu on peene siidiga, mille pealispind on läikiv ning tagakülg matt.

Kleidi valmistamisel peetakse silmas lihtsust ja klassikalist joont, sest moelooja arvates on Victoria ise nii kaunis ja värvikas, et talle pitse ja satse tarvis ei ole.

Peenekoeline kangas valmis Almgreni siidikudumistöökojas, mis kannab juba aastast 1844 uhket tiitlit - kuningliku õukonna tarnija.

Kui pruutkleit tuleb traditsiooniliselt valge, siis kuuldavasti plaanib mõrsja jalga panna sinikollased, Rootsi lipu värvi kingad.

Peakatte osas järgib Victoria tõenäoliselt oma ema, kuninganna Silvia kunagist valikut, kandes tiaarat ja kameega diadeemi, rõhutamaks Bernadotte'i dünastia prantsuse juuri.

Kroonprintsess Victoria ja Daniel Westlingi kuninglik laulatus toimub 19. juunil Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles