Venemaa linnapea keelas riigiametnikel väljavabandamise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa miilits tööhoos
Venemaa miilits tööhoos Foto: AFP / Scanpix

Venemaal Siberis asuva Megioni linna linnapea Aleksander Kuzmin andis välja nimekirja vabandavatest käibeväljenditest, mida riigiametnikud ei tohi enam kasutada.

Selles nimekirja tipus on väljendid «Ma ei tea» ja «Mul on lõuna», kirjutab BBC.

 

Kuzmini sõnul on riigiametnike esmane kohus inimestele vastu tulla, neid aidata ja nende elujärge parandada, mitte vabandusi leiutada.

 

Linnapea väljaantud nimekirjas on kokku 27 erinevat keelatud väljendit, sealhulgas ka «Mida ma sellega tegema peaksin?», «Ma ei kavatse seda teha», «Meil on lõuna», «Tööpäev on läbi», «Dokumendid on kellegi teise käes», «Juhtunu ajal polnud mind kohal», «Raha pole».

 

Kuzmini sõnul pidi ta radikaalsed sammud kasutusele võtma, kuna ta oli tüdinenud teenistujate ütlustest, et ühte või teist probleemi pole võimalik lahendada.

 

«Teenistujad ei püüdnudki probleeme lahendada ega lahendusi välja pakkuda. Nüüd on nad sunnitud seda tegema,» lisas Kuzmin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles